temporada de neu

Grandvalira Resorts ofereix allotjament a 1.100 dels 2.000 empleats temporers

El domini dona feina aquesta temporada d’hivern a un total de 2.500 treballadors

Un treballador al Tarter.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Les estacions d’esquí donaran feina aquesta temporada d’hivern a un total de 2.500 treballadors, dels quals 2.000 seran temporers. Donades les dificultats actuals per trobar habitatge, el grup Grandvalira Resorts ha facilitat 1.100 allotjaments als seus treballadors que venen de fora, és a dir, a més de la meitat. La resta, segons el director general de Grandvalira Resorts, Juan Ramón Moreno, “ja tenien resolt aquest problema”.

Les plantilles per a la temporada de neu 2022-2023 ja estan tancades. Aquest any, el 80% dels treballadors són temporers i, per tant, molt s’enfronten a les dificultats que suposa trobar un habitatge digne i assequible al país quan s’és un nouvingut. És per això que Grandvalira Resorts ha treballat per facilitar un miler d’allotjaments per als treballadors que venen de fora.

L’oferta inclou hotels i apartament que són propietat de l’estació, però com que no eren suficients per abastir tota la demanda a la qual s’enfrontaven, també han arribat a acords amb altres allotjaments externs. “Ha estat un sobreesforç, no tan sols pel que suposa quant a cost econòmic, sinó també pel que fa a l’esforç”, va puntualitzar ahir Moreno. Finalment, però, la immensa majoria dels treballadors ja té solucionat el tema de l’habitatge i tot està preparat, “lògicament”, per al començament de la temporada d’esquí.

“La gent té moltes ganes de venir a treballar amb nosaltres”, va afegir el director general, a més de remarcar com són d’essencials per al grup d’empleats que fa anys que treballen a les instal·lacions de Grandvalira. En aquest sentit, Moreno va explicar que bona part de la plantilla contractada aquesta temporada hi ha treballat anteriorment, i així ho volen mantenir “per a properes temporades”.

Moreno també va avisar que tot i que les plantilles estan totalment tancades a dia d’avui encara continuen rebent currículums de temporers que busquen treballar a les pistes d’esquí de Grandvalira, fet que evidencia la problemàtica a la qual s’enfronta el país. En aquest sentit, el director va assenyalar que es tracta d’un assumpte que s’ha de solucionar col·lectivament. “Crec que entre tots hem de fer esforços per trobar solucions a aquest tipus de problemes. No només nosaltres, sinó també a nivell de país”, va demanar.

tracking