meteorologia

Avís groc per fortes pluges a la tarda

La previsió anuncia que a la nit hi haurà pluges que continuaran demà

La nevada ha deixat un paisatge hivernal a InclesR. S.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L'arribada d'un front càlid farà que a la tarda s'obrin clarianes i pugin les temperatures, portant precipitacions en forma de pluja a qualsevol cota. En aquestsentit,el servei deMeteorologiaha activat un avís groc per acumulació d'aigua al nord del país per la pluja que podria caure en aquesta part del territori fins demà a la tarda. Les temperatures mínimes tornaran a situar-se per sobre dels valors negatius.

La situació a la xarxa viària es troba normalitzada després de les nevades que han caigut des d'ahir al vespre i durant part del matí i que han deixat gruixos de 41 centímetres a les Fonts d'Arinsal, segons Meteorologia. La fase groga no es troba activada enlloc a hores d'ara, segons la informació actualitzada per Mobilitat. El comú de la Massana recorda de l'obligatorietat de netejar el tros de vorera de davant de casa.

Les nevades generalitzades que es van anunciar ahir han fet necessari l'ús d'equipaments des de primera hora del matí a partir d'Escaldes en sentit nord. A les nou del matí hi havia fase groga per circular per la General 2 a partir de Canillo, per la General 3 a partir de Llorts i per accedir a França per l'RN-22 on a més està prohibit el trànsit de camions de més de 19 tones, segons informava Mobilitat.

Meteorologia destaca que les ventades han fet que en algunes punts del territori no hagi quedat neu acumulada, com ha succeït a Setúria on els registres marquen 0 centímetres. El segon punt on s'ha acumulat més neu ha estat Sorteny amb 31 centímetres.

Transport escolar

El Govern reforça avui el transport escolar amb el desdoblament de línies i avançament d’horaris de sortida per la previsió de nevades generalitzades a tot el país. Les famílies dels escolars afectats per les modificacions rebran informació detallada des del ministeri d’Educació amb un missatge SMS, segons va destacar ahir l’executiu.

El desdoblament de línies es farà a rutes de la Cortinada, la 2.034 i la 1.045, la 1.642 d’Arinsal i la 2.342 de la capital. I l’avançament horari afecta bona part de les línies de transport escolar de diferents poblacions de les zones altes del país, on es pot concentrar més neu. També sortiran abans les línies que van d’Escaldes a les escoles andorranes de segona ensenyança d’Encamp i d’Ordino.

L’executiu va recalcar que els departaments del Govern pertinents, el servei de Meteorologia, Protecció Civil, Mobilitat, COEX i els cossos especials, “continuen atents a l’evolució de les previsions meteorològiques, així com a l’assistència i manteniment de la xarxa viària”. I va recordar que es poden seguir les indicacions a través dels canals oficials.

NEVADES A TOTES LES COTES

El servei de Meteorologia ha activat l’avís groc amb la previsió de nevades a partir de 1.000 metres a tot el territori amb gruixos d’1 a 3 centímetres. Protecció Civil i Mobilitat recomanen a la població que eviti els desplaçaments, que avanci la sortida i si és possible fer teletreball. La petició dels serveis és que s’intenti no fer ús del vehicle privat i “compartir el vehicle o utilitzar el transport públic i evitar qualsevol desplaçament que sigui innecessari”.

Avís groc per pluja intensa al nord

Reforç de busos escolars per la nevada

Paisatge nevat a Incles.

tracking