Acord UE

Andorra i la UE continuen negociant la lliure circulació

Govern ha mantingut avui l'última reunió de l'any per a l'Acord de la UE

Última reunió de l'any per a l'acord de la UEGovern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra i la Comissió Europea s'han reunit avui per continuar amb les negociacions per a l'assoliment d'un Acord d'associació. En la trobada, que és l'última de l'any, s'han tractat qüestions com la lliure circulació de persones, centrant-se en els mecanismes de regulació dels fluxos migratoris i els procediments aplicats per Andorra. L'executiu recorda que la negociació se centra en la proposta d'adaptació que ha fet el Principat, basada en el precedent ja acceptat per la Unió Europea a Liechtenstein, i que permet el manteniment del concepte de quota. El secretari d'Afers Europeus i cap negociador del país,LandryRiba, s'ha mostrat satisfet de com evolucionen les negociacions i ha afirmat que "anem trobant punts d'acord i confiem que puguem acabar amb un sistema basat sobre quotes, tot i que potser amb algunes variacions respecte al que coneixem avui en dia".

Sobre les telecomunicacions, les dues delegacions han tingut el primer intercanvi d'opinions després que el juliol el Govern presentés la seva posició sobre aquesta qüestió. Les dues delegacions s'haninstata continuar els debats per treballar en una posició de consens. "Mantenim una agenda que inclou, d'una banda, annexos tècnics, i per l'altre aspectes molt més polítics, en els quals és important prendre's el temps d'exposar i entendre les posicions negociadores per anar cap a una solució que haurà de ser acceptable per les dues parts", ha recordat Riba.

Tanmateix, s'han negociat altres aspectes sobre normes tècniques dels productes, la normativa relativa a aspectes veterinaris, fitosanitaris i a la seguretat alimentària, el comerç i la duana.

tracking