Afers exteriors

Contribució de 150.000 euros a fons i programes de les Nacions Unides

El consell de ministres ha aprovat altres donacions a l'Organització Internacional de la Francofonia, el govern de Pakistan i Fundació Aigua de Coco

La ministra Maria Ubach.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres ha aprovat aquesta tarda contribucions voluntàries als fons i programes de les Nacions Unides a Nova York per un import de 150.000 euros, segons ha informat el ministre Portaveu Eric Jover. Per una banda, es destinaran 40.000 euros a l'Entitat de les Nacions Unides per a la igualtat de gènere i l'empoderament de la dona (UNWOMEN); 15.000 euros al Fons de les Nacions Unides per al Medi Ambient (UNEP); 20.000 euros al Fons de les Nacions Unides per a la Infància (Unicef); 25.000 euros a l'oficina de la representant especial del secretari general sobre els temes dels infants en conflictes armats; 10.000 euros al Fons Fiduciari Voluntari per a l'Assistència en l'Acció contra les Mines (VTFAMA); 10.000 euros al Programa de les Nacions Unides pel Desenvolupament (UNDP); 10.000 euros al Fons Central de Resposta a Emergències de Nacions Unides, i finalment una contribució de 20.000 euros al Fons de Desenvolupament de Capital de les Nacions Unides (UNCDF).

Tanmateix, l'executiu ha aprovat contribuir amb la donació de 30.000 euros a l'Organització Internacional de la Francofonia (OIF) al Fons de solidaritat 'La Francophonie avec Elles', per a les dones i nenes en situació de vulnerabilitat. A més, també es beneficiarà el govern del Pakistan amb una contribució de 15.000 euros per donar suport a les inundacions que van afectar el país a finals d'agost.

A proposta de la ministra Ubach, Govern atorgarà una subvenció de 7.214 euros per al projecte 'Suport al desenvolupament personal de joves vulnerables a través de l'educació, l'art i la música', a favor de l'entitat Fundació Aigua de Coco per a la compra d'un terreny i la construcció del nou CASEM.

Atorgats 70.000 euros a projectes d'economia circular

Per altra banda, Jover ha informat que s'han aprovat els primers ajuts relatius al programa obert de Govern per a la promoció de l'economia circular. Així, en la primera convocatòria del programa d'ajuts que té un pressupost de 150.000 euros, s'han atorgat 70.390 per a tres projectes i continua oberta fins al 5 de desembre.

En aquest sentit, les empreses MÉS K BO i REPROGRAMAT han presentat dues iniciatives per impulsar una aplicació per a mòbils i pàgina web amb l'objectiu de reduir el malbaratament alimentari a través de la venda del menjar sobrant de restaurants i comerços.

El tercer projecte subvencionat ha estat presentat per DOPPELMAYR per a la realització d'una campanya de sensibilització i informació de caire intern sobre oportunitats i estratègies en l'àmbit de l'economia circular.

tracking