AFERS SOCIALS

135 casos nous de víctimes de violència de gènere

S'han registrar més entrades al servei que en 2021, però també s'han arxivat més casos de prevalença

Judith Pallarés, Ministra d'Afers Socials, Joventut i Igualtat; i Mireia Porras, Cap d'Àrea de Polítiques d'Igualtat.Lucía Quesada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d'Afers Socials ha atès, del gener fins a l'octubre de 2022, 135 casos nous de víctimes de violència de gènere. La xifra és més elevada que l'enregistrada durant el 2021, que va ser de 117 nous casos. L'aspecte positiu, però, és que aquest any s'han arxivat més casos de prevalença, és a dir, casos que van entrar anys anteriors, però que continuaven en aquest. En total, els casos atesos durant el 2022 se situen en 286.

MireiaPorras, cap de l'àrea de Polítiques d'Igualtat, ha puntualitzat durant la roda de premsa amb motiu del dia internacional per a l'eliminació de la violència de gènere que més de la meitat de les dones han acudit a Afers Socials per iniciativa pròpia, el que demostra "una consolidació del sistema" i "una major consciència" d'aquesta problemàtica.

Pel que fa a les franges d'edat, la majoria de casos correspon a dones d'entre 40 i 51 anys, però les dades apuntem que cada cop més joves pateixen aquest tipus de violències. És per això que una de les accions de sensibilització d'enguany són uns cartells que es penjaran als lavabos dels establiments nocturns. El cartell del lavabo d'homes tindrà indicacionsper a ells per a frenar actes masclistes, i el del lavabo de dones, per a elles. La previsió és que es mantinguin tot el 2023.

tracking