dades del setembre respecte a l'any passat

Les vendes a les grans superfícies baixen un 7% i els treballadors, un 2%

La caiguda és molt més pronunciada en l’adquisició de productes no alimentaris

Un supermercat.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’índex general de vendes de les grans superfícies comercials va disminuir un 7,1% al setembre respecte al mateix mes de l’any passat, segons va fer públic ahir Estadística. En funció del tipus de producte, la venda dels alimentaris va baixar sensiblement, un 0,8%, mentre que la caiguda va ser molt més acusada en el cas dels no alimentaris, un 12,8% en comparació amb el mateix període de l’any anterior.

Quant a les variacions intermensuals, l’índex general del setembre va experimentar una caiguda del 27,8% respecte al mes anterior, l’agost, un mes caracteritzat per la forta afluència turística, que té un impacte en les compres.

D’altra banda, pel que fa al personal ocupat a les grans superfícies, al setembre va decréixer el 2% en comparació amb el mateix mes de l’any anterior, i un 4,7% respecte al registrat l’agost del 2022. Per sexes, el 65,6% de treballadors és del gènere femení i el 34,4% del masculí, distribució que presenta una gran estabilitat durant els darrers dotze mesos. Respecte al mateix període de l’any anterior, la proporció de dones ocupades en aquest tipus d’establiments augmenta l’1,5% i la proporció d’homes disminueix el 2,7%.

Més del 90% del personal ocupat en aquests comerços durant el mes de setembre treballava a jornada completa.

tracking