Educació

Vilarrubla participa en la trobada d'estats Iberoamericans a Santo Domingo

La ministra pren part en l'assemblea que repassa les activitats de cooperació del 2019-2022

Ester Vilarrubla en la trobada d'avui a Santo DomingoSFGA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La titular d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, s'ha desplaçat a Santo Domingo, a la República Dominicana per participar en la XIV Assemblea General de l'Organització d'estats Iberoamericans per a l'Educació, la Ciència i la Cultura, segons ha informat Govern. La ministra ha iniciat els jornades de treball amb la reunió que repassa la memòria institucional 2019-2022 que exposa l'activitat de cooperació d'aquest període que ha estat marcada per la pandèmia que va obligar a tancar les escoles de 180 milions d'alumnes a tot el món, es destaca en el comunicat. Els projectes que s'han desenvolupat han estat per "avançar en la transformació digital, l'enfortiment d'un espai d'educació superior compartit o l'impuls a les indústries creatives i culturals".

Vilarrubla participarà demà en la Conferència Iberoamericana de ministres d'Educació on intervindrà per parlar de la transformació de l'educació i exposarà el model educatiu del Principat "amb tres sistemes públics i gratuïts i amb alumnes de fins a 65 nacionalitats", incideix el Govern. La ministra remarca que és fonamental "créixer en un context propici per a l'adquisició de valors en democràcia i drets humans" i coincidint amb la celebració del 25-N recalca els esforços al país "que ha apostat fermament per desenvolupar un marc educatiu sobre el principi de la igualtat i la no discriminació, de forma integral i transversal".

L'assemblea està integrada per representants i delegacions oficials dels 23 estats membres i escollirà nou secretari general, càrrec per al que es presenta a la reelecció Mariano Jabonero, i la seu de la propera trobada.

tracking