afers exteriors

Andorra demana a Suècia compromís per l'acord d'associació

Ubach i Riva es van desplaçar a Suècia ahir.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, es van desplaçar ahir a Estocolm, a Suècia, en visita oficial, amb la voluntat de refermar la cooperació ja existent entre Andorra i el país nòrdic –en el terreny bilateral, multilateral i europeu– i compartir els temes vinculats a la negociació de l’acord d’associació que estaran a l’agenda del primer semestre de l’any vinent, especialment atès que Suècia assumirà la presidència de torn del Consell de la Unió Europea a partir de l’1 de gener del 2023, segons va informar l’executiu en un comunicat.

L’agenda de treball va començar ahir al matí amb la visita al Parlament suec al president de la comissió parlamentària d’Afers Exteriors, Aron Emilsson, que va rebre Ubach i Riba. Tots tres van mantenir una reunió on van abordar la situació internacional marcada pel conflicte bèl·lic a Ucraïna. D’altra banda, la ministra i el secretari d’Estat van informar Emilsson de l’estat de les negociacions amb la UE per tal d’assolir l’acord d’associació, destacant la importància d’aquest per a Andorra.

La jornada a la capital sueca va seguir amb una trobada de la delegació andorrana amb el ministre d’Afers Exteriors, Tobias Billström, a qui Ubach i Riba van manifestar la voluntat que la futura presidència sueca al Consell de la UE tingui el compromís polític de continuar impulsant les negociacions d’Andorra per l’acord d’associació. En aquest sentit, ambdós van demanar al ministre Billström que les incloguin entre les seves prioritats, tal com ja van fer les presidències anteriors de França i la República Txeca, segons va destacar l’executiu.

tracking