assemblea d'estats iberoamericans per a l'educació

Vilarrubla exposa avui a Santo Domingo els trets diferencials del model educatiu

Vilarrubla, a l'esquerra, durant la primera jornada de treball.OEI

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La titular d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, participa a Santo Domingo, a la República Dominicana, en la XIV assemblea general de l’Organització d’Estats Iberoamericans per a l’Educació, la Ciència i la Cultura, segons va informar ahir el Govern. L’agenda de treball de la ministra va començar amb la reunió que repassa la memòria institucional 2019-2022 que exposa l’activitat de cooperació d’aquest període, que ha estat marcada per la pandèmia i el tancament de les escoles de 180 milions d’alumnes a tot el món. La transformació digital ha estat un dels eixos dels projectes desenvolupats. L’agenda de Vilarrubla continua avui amb la Conferència iberoamericana de ministres d’Educació, en què intervindrà per parlar de la transformació de l’educació i exposarà el model del Principat “amb tres sistemes públics i gratuïts i amb alumnes de 65 nacionalitats”, va destacar el Govern.

La ministra va remarcar que és fonamental “créixer en un context propici per a l’adquisició de valors en democràcia i drets humans” i coincidint amb la celebració, ahir, del 25-N va recalcar els esforços al país, “que ha apostat fermament per desenvolupar un marc educatiu sobre el principi de la igualtat i la no discriminació, de forma integral i transversal”.

L’assemblea està integrada per representants i delegacions oficials dels 23 estats membres i escollirà nou secretari general, càrrec per al qual es presenta a la reelecció Mariano Jabonero, i la seu de la propera trobada.

tracking