creixement del centre educatiu
Inversió estrangera de dos milions d'euros a l'escola Agora de la Massana
La injecció econòmica permetrà construir sis aules noves, una de multiús, i un auditori
L’empresa que fa cinc anys va comprar l’escola Agora International School de l’Aldosa, Globeducate, ha fet una nova inversió de 2 milions d’euros per ampliar les instal·lacions del centre i, sobretot, potenciar el programa educatiu que ofereix. Es tracta d’una injecció econòmica que arriba per donar resposta al creixement exponencial de l’escola internacional, que cada cop acumula una llista d’espera més llarga, i que es tradueix en una aposta de l’empresa internacional en el centre de la Massana.
La inversió servirà, segons fonts del centre, per descongestionar les aules, donar resposta a la llista d’espera i millorar la qualitat educativa del centre. L’objectiu final és arribar a donar cabuda a 450 alumnes el curs que ve.
En concret, l’arribada de capital servirà per crear sis aules noves, quatre de convencionals i dues que es podran ajuntar per convertir-se en un espai multiús. Aquesta última serà una classe versàtil que podrà acollir una cinquantena de persones i que podrà tenir diferents usos, com ara reunions de pares i presentacions. Aquestes obres seran la prioritat del centre, que vol tenir les aules disponibles per al curs vinent. En segon pla, es construirà un auditori que no només servirà a l’escola, sinó que també podrà donar servei a la parròquia, tal com ja fa el poliesportiu.
Des de la seva compra, l’any 2018, fins ara, el grup internacional Globeducate ja ha invertit dos milions d’euros, que han permès posar al dia les infraestructures, millorar en tecnologia, augmentar el professorat i millorar l’oferta educativa. Ara, l’empresa suma dos milions més perquè el centre pugui continuar creixent.
Abans, però, el comú de la Massana va haver d’aprovar l’autorització per tal que el centre pugui construir als terrenys, que són propietat del comú. En aquell moment, la cònsol major de la parròquia, Olga Molné, va celebrar que la institució educativa tingui cada vegada més “reputació” i “prestigi”. Un cop s’acabi el contracte, la part que ara s’ampliï serà propietat de la corporació. El contracte entre el comú i Col·legis del Pirineu, la societat que hi ha darrere l’escola, data del 1998. La durada de l’acord és fins al 2038.