prevenció

Conveni per avaluar els danys dels sismes

Protecció Civil el signa amb el Col·legi d’Arquitectes, el d’Arquitectes Tècnics i el d’Enginyers

L'acte de signatura del conveni.SFGA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències del ministeri de Justícia i Interior va signar ahir un conveni de col·laboració amb el Col·legi Oficial d’Engi­nyers (COEA), el Col·le­gi Oficial d’Arquitectes (COAA) i el Col·legi Oficial d’Arquitectes Tècnics (COATA), amb l’objectiu d’organitzar una resposta coordinada davant de les emergències que provoquin danys a les estructures dels edificis i en què es necessiti determinar l’habitabilitat dels immobles.

El text estableix un protocol per a les situacions d’emergència, risc greu, catàstrofe o calamitat pública provocades per un sisme o altres fenòmens naturals i en les quals es requereixi una avaluació dels danys de les estructures dels edificis impactats pel fenomen. Així, la intenció d’aquesta avaluació seria determinar l’habitabilitat de l’edifici afectat. Segons va informar ahir l’executiu, el conveni determina que serà Protecció Civil l’encarregat de posar-se en contacte amb els coordinadors d’emergències identificats en el conveni, i es planificarà conjuntament la resposta segons la gravetat de la situació i la disponibilitat dels col·legiats acreditats. La signatura va tenir lloc ahir amb presència del secretari d’Estat de Justícia i Interior, Joan León, la degana del COAA, Sònia Palau, el degà del COATA, Jaume Rifà, i el president del COEA, Vicenç Jorge.

Amb el conveni també es proporcionarà formació tècnica específica en avaluació de danys estructurals i coneixements sobre el sistema d’emergències del país, els plans de protecció civil i els centres de comandament, entre d’altres. Segons va destacar l’executiu, la col·laboració s’emmarca en les accions de preparació de la resposta enfront a situacions d’emergència que realitza Protecció Civil. Així, el Govern va destacar que es lliurarà un adhesiu a totes les entitats col·laboradores per tal d’identificar els col·legis oficials mencionats i reconèixer el seu compromís.

tracking