servei meteorològic

Renovació del conveni amb Météo France

Calvó destaca la importància de la cooperació en previsió de perill d’allaus de muntanya

Signatura de la renovació del conveni.GOVERN

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, va signar ahir la renovació del conveni de col·laboració amb Météo France en el marc de la meteorologia i la climatologia. La signatura de l’acord va tenir lloc a la seu de Météo France, a París, i és el reflex d’una llarga cooperació entre ambdues organitzacions que ha “construït forts vincles i sinergies que han beneficiat totes les parts”, segons va afirmar el Govern en un comunicat de premsa.

Calvó, que va reunir-se amb la directora general de Météo France, Virginie Schwarz, per firmar el conveni, va mostrar-se convençuda de la importància de la col·laboració, especialment rica en matèria de previsió meteorològica i de perill d’allaus en muntanya.

El document estipula cinc prestacions d’assistència que contribueixen a la seguretat i que són proveïdes per Météo France, com la previsió evolutiva de la situació meteorològica; la previsió del perill d’allaus; la vigilància meteorològica; l’assistència a la prevenció i la lluita contra el foc als boscos, i la informació sobre el perill ultraviolat. A més, el servei francès proveeix dades històriques i sèries climatològiques de les estacions franceses limítrofes del territori andorrà.

La delegació andorrana va aprofitar la trobada per visitar el centre de previsió d’Île-de-France i el centre de relació amb els mitjans de comunicació.

D’altra banda, les nevades van provocar problemes per circular a cotes altes ahir matí. Mobilitat va activar poc abans de les nou del matí fins a les onze la fase groga per circular per la general 2 a partir del Tarter, a la general 3 per accedir a Arcalís i per circular cap a França per l’RN-22. A mesura que va anar avançant el matí la nevada va disminuir.

tracking