INFÀNCIA

El 25,4% dels joves ha patit assetjament escolar

L'any passat 1.412 infants i 2.688 adolescents van necessitar atenció psicològica

Joan R. Micó, coordinador de l'àrea de societat d'AR+I, i Albert Mora, director d'UNICEF AndorraLucía Quesada

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El 25,4% dels alumnes de segona ensenyança d’Andorra declara haver patit assetjament escolar alguna vegada a la vida, i el 3,8% assegura haver-ne patit alguna vegada en el darrer any. Aquestes són algunes de les dades aportades avui en la presentació de l’Observatori de la Infància, un projecte d’Unicef en col·laboració amb Andorra Recerca i Innovació (AR+I) que s'actualitza anualment des del 2012.

De l’informe també se n’extreu que la salut mental és un assumpte pendent entre els joves, ja que les visites al Servei de Salut Mental del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) no han fet més que augmentar amb el pas dels anys. El 2021, 1.412 infants d’entre 0 i 10 anys van necessitar atenció psicològica, enfront dels 2.688 adolescents d’entre 11 i 17 anys.

Finalment, l’Observatori de la Infància estima que l’any anterior van haver-hi 15 víctimes de violència en l’àmbit escolar (cinc casos més que fa dos anys), 29 víctimes de violència en l’àmbit familiar (una desena de casos més), i 19 víctimes de delictes contra la llibertat sexual (més o menys igual).

tracking