cass

Les representants dels assalariats es queixen de falta d'informació

Caubet lamenta la manca de resposta a demandes que han fet fa mesos

Caubet i Martínez Vecina, ahir.d. m.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Jacqueline Caubet i Montserrat Martínez Vecina van ser escollides representants dels assalariats al consell d’administració de la CASS en les eleccions del mes de juny i el balanç de la seva participació en l’organ de govern de la parapública cinc mesos després és decebedor pel que fa a l’accés a la informació. Caubet i Martínez Vecina lamenten les traves que tenen per accedir a algunes dades que han sol·licitat a la direcció. “No estem totalment satisfetes perquè fem moltes demandes d’informació que no se’ns contesten, és la major queixa que tenim”, va afirmar Caubet. La integrant del consell d’administració va recordar que, segons el reglament que regula el funcionament del consell d’administració de la parapública, “els membres disposen de les més àmplies facultats d’informació, però tot són excuses, que si no tenim gent per preparar-vos la informació, que hauríem de ficar-hi una altra persona, la qüestió és que hem fet unes demandes fa quatre mesos i encara no tenim resposta”.

Amb relació a la informació que han sol·licitat, van explicar que està relacionada amb els controls que fa la seguretat social sobre la despesa mèdica o farmacèutica i també amb els metges que més baixes donen. “Tot això no se’ns ha contestat”, “hem de picar molta pedra”, van assegurar, afegint que es tracta d’informació que sol·liciten per poder fer propostes. Totes dues s’han marcat com a objectiu ser molt actives en la defensa dels assalariats i per això també reben un cop per setmana els afiliats amb problemàtiques o neguits relacionats amb la parapública.

Les tarifes mèdiques

Sobre les peticions generalitzades dels col·legis professionals d’augment de tarifes sanitàries, les representants dels assalariats demanen que se cenyeixin a l’IPC. “Pensem que s’haurien d’incrementar amb l’IPC perquè la vida està pujant i ho està fent per a tothom, i la veritat és que sí que n’hi ha alguns [col·lectius sanitaris] que tenen els preus congelats des de fa molt temps”, va manifestar Caubet.

MARCEL PRATS S'INCORPORA A LA PARAPÚBLICA

La CASS va validar per majoria en la darrera reunió del consell d’administració (les representants dels assalariats es van abstenir) la incorporació del doctor Marcel Prats com a coordinador de prestacions. Prats, que va ser director assistencial de l’hospital de Meritxell fins al 30 de setembre, era l’únic candidat a assumir les funcions d’aquest càrrec, que quedarà vacant per la jubilació de la persona que l’ocupa actualment. La coordinació de prestacions depèn de la direcció que ocupa Ignasi Arbusà.

Marcel Prats.

tracking