Lluny de l'estalvi energètic que vol assolir el Govern

Les altes temperatures han ajudat a reduir el consum, però se segueix lluny del 15%

El ministre Eric Jover durant la roda de premsa d'ahir.SFGA / J. A. Viladot

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’estalvi energètic no acaba d’arribar. El mes de novembre es va estalviar un 8% de l’energia, segons les dades preliminars facilitades ahir pel Govern. Lluny encara del 15% d’estalvi marcat per l’executiu –una reducció que es fa en comparació amb el consum global de l’any passat– i que va estar impulsat, en part, per les altes temperatures registrades durant el mes de novembre, segons va detallar el ministre portaveu, Eric Jover. Tanmateix, es va mostrar optimista i va defensar que “s’està anant en la línia” positiva perquè la ciutadania apliqui mesures que redueixin la demanda de consum elèctric.

Segons les dades facilitades pel ministre, l’estalvi energètic en usuaris domèstics, durant el període d’octubre-novembre, només va ser del 4,5%. En el cas de l’administració pública, l’estalvi en el mateix període va arribar a ser del 12,4% que, si bé és notablement més elevat, no assoleix el 15% fixat pel ministeri de Medi Ambient. En el cas concret de l’enllumenat públic, l’estalvi va ser del 12,7%. Pel que fa al sector empresarial, el ministre no va donar dades, però va reconèixer que dins de l’executiu hi ha certa constatació que no s’estan aplicant les mesures de forma correcta, motiu pel qual s’està estudiant la possibilitat d’implementar més mesures obligatòries, tal com ja va avançar el ministre la setmana passada.

Tall de red elèctrica

Ahir el ministre Jover també va informar que la companyia espanyola Red Eléctrica va realitzar el seu cinquè tall de subministrament d’energia al Principat, fet que va obligar FEDA a produir més energia i a importar-ne més des del cantó francès. En concret, el tall de subministrament es va produir durant les set i les nou de la nit. D’altra banda, el consell de ministres també va aprovar ahir formalment el decret que augmenta les tarifes de FEDA aproximadament el 9% per als usuaris que consumeixen menys energia. En el cas de les tarifes del sector professional, els preus s’incrementen aproximadament un 17%.

tracking