CULTURA

Un llibre recull el llegat fotogràfic de Julià Reig Roqueta

Es tracta de 117 imatges que relaten la vida del Sant Julià de finals de segle XIX i principis del XX

Presentació del llibre 'Julià Reig Roqueta'Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Algunes de les imatges més emblemàtiques que va capturar Julià Reig Roqueta (1875-1942) es recullen ara en un llibre que relata la vida del Sant Julià de Lòria de finals del segle XIX i principis del XX. La publicació de l'obra és, a ulls de la directora de la fundació Julià Reig, Maria Martí, "un dels actes més importants de la fundació".

De la col·lecció de 303 imatges conservades en plaques de vidre i negatius, el bloc en recull 117. Es tracta de les fotografies més emblemàtiques que Reig va capturar i també les que estaven en millor estat, ja que algunes plaques de vidre s'han malmès amb el pas del temps, ha explicat Martí. De fet, recorda que les obres es van digitalitzar el 2011 i que "vam fer un retocimportantperquè lluïssin més".

Segons Martí, la publicació d'aquest llibre és rellevant a l'hora de transmetre el patrimoni de la parròquia. Reig va immortalitzar els rostres dels seus familiars, dels seus amics i del Sant Julià de l'època, així com de moments de la vida quotidiana de l'època. Els negatius "tenen una importància cabdal" per entendre el pas que va fer la parròquia, que va passar de la ramaderia a la industrialització i el començament d'un turisme incipient, amb l'arribada de l'electricitat i la millora de les seves carreteres. El llibre es podrà trobar a les llibreries del país.

tracking