'Parlem-ne'

Cuina italiana de primer nivell a Soldeu amb Andrea Tumbarello

El xef Andrea Tumbarello aspira a convertir el nou restaurant en un atractiu gastronòmic

Andrea Tumbarello al programa 'Parlem-ne', de Diari TV.Fernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

“La cuina italiana és la més estesa pel món, però també la més maltractada.” Així de contundent es va mostrar ahir el xef sicilià Andrea Tumbarello a l’entrevista pel programa Parlem-ne, de Diari TV. Tumbarello és propietari del restaurant Don Giovanni, reconegut com el millor italià de Madrid, i també d’altres restaurants repartits entre Barcelona i Màlaga. Aquesta temporada, a més, es posa al capdavant del bufet de Park Piolets Mountain Hotel & Spa, a Soldeu, i considera que serà un atractiu gastronòmic per als residents i visitants.

Els seus inicis a les cuines, va confessar a l’entrevista, són bastant atípics. Tumbarello era economista i vivia a Milà, però per amor va prendre l’arriscada decisió de mudar-se a Madrid l’any 2005. “De casualitat, un dia vaig entrar a un restaurant italià que es deia Don Giovanni i vaig demanar una carbonara que estava fastigosa”, va explicar entre riures. Així, va parlar amb la propietària per intentar comprar el local i ho va aconseguir.

Sense saber pràcticament res de cuina, l’ara xef professional va endinsar-se en les cuines del nou Don Giovanni per aprendre de forma autodidacta. Amb un cuiner, ell, i un cambrer el van convertir en el millor restaurant italià de Madrid.

Tumbarello enfronta amb il·lusió el repte de posar-se al capdavant del restaurant bufet de Park Piolets i, assegura, juga amb cert avantatge: “El Park Piolets és un hotel molt familiar, i a quin nen no li agrada la pasta i la pizza?” Tot i això, el cuiner professional defensa que la cuina italiana no es resumeix en aquests dos plats i que, com als seus altres restaurants d’arreu d’Espanya, en aquest també busca distingir-se dels altres restaurants italians als quals la gent acostuma a anar i que, generalment, no s’ajusten a la qualitat.

Per aconseguir-ho, tenir bona matèria primera és fonamental per a Tumbarello i, en aquest sentit, vol aprofitar tots els recursos que hi ha al Principat com poden ser la carn de qualitat, les pomes o la trufa. De fet, al nou restaurant es podrà tastar el que ell mateix denomina el “plat estrella”: l’ou Millesimé. Es tracta d’un rovell d’ou acompanyat de crema de bolets i tòfona, caviar de tòfona i tòfona negra fresca.

Sobre l’actual crisi, el xef opina que s’agreujarà encara més l’any vinent, però que en el seu cas l’ha ajudat a créixer. Encara que ha hagut d’apujar els preus d’alguns productes, “els directius que abans tenien 100 euros de dieta, ara que en tenen 50 venen a menjar a Don Giovanni”.

El restaurant Don Giovanni de Madrid ha estat guanyador de força premis, entre els quals dos Sols de la Guía Repsol. I per si no fos suficient, en maig del 2022 va rebre el reconeixement al millor restaurant italià de Madrid, concedit per la Mostra gastronòmica de la pasta i el dolç de Daroca de Saragossa. “Mai imaginava arribar fins aquí i tots els premis són benvinguts. Tanmateix, el major premi d’un xef és arribar a casa sabent que els clients han menjat bé”, va afegir.

tracking