ESTADÍSTICA

Els carburants empenyen l'IPC fins al 6,8% al novembre

És la mateixa dada que a Espanya, encara per sobre de la de França

La terrassa d'un bar.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La inflació modera lleugerament la seva tendència. Els preus dels carburants han ajudat a rebaixar dues dècimes l’índex de preus de consum (IPC), que, segons l’indicador avançat, tancarà el novembre al 6,8%.

Es tractaria, doncs, una rebaixa de dues dècimes percentuals respecte a la inflació registrada durant el mes d’octubre (7%) i la mateixa que la que es va registrar al setembre. Cal recordar que el mes d’octubre la inflació registrada ja va ser del 6,8%. Segons va informar ahir el departament d’Estadística, aquesta lleugera moderació de la inflació es veuria empesa per la moderació dels preus en el grup de transports i habitatge o el preu dels combustibles.

Si bé encara es tracta d’una dada avançada, Estadística recorda que aquest indicador té una confiança del 96%. Si es compara la dada andorrana amb la dels països de l’entorn, Espanya també va anunciar una inflació del 6,8% interanual per al mes de novembre. En canvi, en el cas del país veí del nord la dada provisional se situa en el 6,2%, és a dir, sis dècimes per sota de l’IPC del Principat. En aquest sentit, cal apuntar que si bé la inflació andorrana i la francesa calquen els registres del mes d’octubre, a Espanya l’IPC sí que ha retallat en cinc dècimes els registres respecte d’ara fa dos mesos (l’última dada de l’IPC confirmada).

tracking