temporada d'esquí

Els hotelers esperen que la neu ajudi a fer el ple pel pont de la Puríssima

Ordino Arcalís va obrir ahir amb 40 centímetres de neu pols i un 45% de pistes

Esquiadors a Ordino Arcalís, el primer dia d'obertura.GRANDVALIRA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El sector hoteler espera fer el ple durant el pont de la Puríssima, que coincideix amb l’obertura de les pistes d’esquí al país. De moment, les xifres són “positives” i “l’optimisme és generalitzat a tots els hotels i parròquies”, va afirmar ahir el president de la Unió Hotelera (UHA), Jordi París. En converses amb el Diari, París va destacar que l’arribada de la neu a principi de setmana ha fet que les reserves hagin augmentat. “En general, la dada que hem rebut és que la setmana arrencava bé, però des de dimarts hi ha hagut un increment de les vendes notable.”

En concret, París va detallar que la màxima ocupació es preveu a partir de dimecres de la setmana que ve, que és quan hi ha més demanda, coincidint amb el pont de la Puríssima. Veient el nivell de reserves, París va afirmar que es podria arribar a omplir els hotels. “Creiem que l’última hora farà que es faci el ple a la majoria d’hotels amb disponibilitat”, va asseverar.

Ara bé, el director de la UHA va admetre que “l’any passat va tenir una arrencada molt millor”. El motiu, segons va opinar, va ser que les persones no havien pogut esquiar durant un any i que “l’eufòria” va elevar les xifres. En canvi, actualment la situació s’ha “normalitzat”. Això sí, va apuntar que “creiem que al final de la setmana del pont hauríem d’estar en una situació prepandèmica”, recordant que a l’estiu les xifres s’hi van acostar.

Després de les nevades d’aquesta setmana i les baixes temperatures, que han permès produir neu de cultiu, Ordino Arcalís va obrir ahir amb gruixos acumulats de fins a 40 centímetres de neu pols i un 45% de pistes, que preveu ampliar al 60% demà, segons va comunicar Grandvalira. Avui serà el torn Grandvalira –la connexió entre Soldeu-el Tarter i Pas de la Casa-Grau Roig entrarà en funcionament dilluns– i Pal Arinsal, que aniran ampliant progressivament l’àrea esquiable.

NATURLAND INICIA LA TEMPORADA DEMÀ

Naturland inicia demà la temporada d’hivern amb l’obertura parcial de les seves instal·lacions, segons va informar ahir el domini en un comunicat. De moment, les nevades i el treball de reforç dels canons de neu han permès condicionar el traçat del Prat de Conangle, un circuit tancat de dos quilòmetres de recorregut. A més a més, també es posarà en marxa el servei d’escola i de lloguer, així com la botiga. Pel que fa a les activitats paral·leles a l’esquí, a la cota 2.000 hi haurà la sortida guiada al bosc i els serveis de restauració de la Borda de Conangle.

tracking