seguretat viària

La policia anuncia una nova campanya contra l'alcohol i les drogues al volant

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia inicia una nova campanya dilluns vinent contra l’alcohol i les drogues al volant que s’allargarà durant cinc setmanes, fins al 8 de gener, segons va informar ahir el cos de seguretat en un comunicat. En aquest sentit, segons es destaca, l’objectiu és reduir els accidents de trànsit i continuar conscienciant la població dels perills que suposa conduir en aquestes condicions, tant per als mateixos conductors com per a la resta d’usuaris de la xarxa viària.

La policia recorda que el Codi de la Circulació és ferm amb els conductors professionals, per a qui la taxa ha de ser de 0,00. Un positiu de fins a 0,50 grams d’alcohol per litre de sang suposaria una infracció administrativa que podria incloure la suspensió del carnet de conduir durant un màxim de dos mesos, a més d’una sanció de 400 euros. Les mateixes conseqüències s’aplicarien a conductors no professionals amb una taxa d’entre 0,50 i 0,80.

A més, la responsabilitat és penal per sobre dels 0,50 grams d’alcohol per litre de sang per a conductors professionals i dels 0,80 per a la resta. Per tant, superar aquests límits pot suposar, a més de la detenció, dos anys de presó, la retirada del permís de conduir fins a quatre anys i la inhabilitació per a l’exercici de l’ofici o el càrrec també durant un màxim de quatre anys per als professionals. Per als conductors no professionals, una taxa superior a 0,80 podria comportar una pena de presó o arrest de fins a un any. La conducció sota els efectes de les drogues també pot suposar la suspensió administrativa del permís durant sis mesos i una sanció de 600 euros. La policia arrestarà els conductors que hagin creat un perill per a la circulació després d’haver consumit estupefaents.

tracking