producte de proximitat
Totes les escoles oferiran carn d'Andorra com a mínim una vegada al mes
La carn d’origen andorrà aviat formarà part dels menús de totes les escoles. La presidenta de Ramaders d’Andorra i ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el representant d’Andbak, Josep Maria Cabanes, van firmar ahir un conveni per facilitar l’aprovisionament de carn de qualitat emesa sota el segell de Carn d’Andorra a les escoles com mínim un cop al mes.
La mesura ja s’està aplicant a l’Escola andorrana i al Lycée, i s’està treballant per estendre-la a tots els centres educatius, tant públics com privats.
“Proposem fer-ho un cop al mes perquè, com altres productes de quilòmetre zero, la producció d’aquesta carn és limitada”, va explicar la presidenta de Ramaders d’Andorra. Així mateix, va reconèixer que gràcies a l’aportació de 15.000 euros per part d’Andbank, el projecte no tindrà cap repercussió econòmica per als implicats: “En disposar d’aquest suport podem comprar la carn al preu original, afavorint els ramaders, i les famílies no hauran de pagar més”.
Calvó va recordar que la Llei d’economia circular ja exigeix que a les escoles es consumeixin productes de proximitat”. En aquest sentit, Ramaders d’Andorra serveix actualment 500 quilos al mes per a l’Escola andorrana i 100 quilos més per al Lycée.