jurament

El ministre Rossell veu suficients els 142 efectius actuals dels bombers

Rossell espera que es vagin incorporant cada vegada més dones als cossos especials

Els bombers felicitant els nous companys de la 35a promoció.Fernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, considera que els efectius actuals del cos de bombers són “suficients” per cobrir les necessitats existents. Així ho va manifestar ahir durant l’acte de jurament dels integrants de la 35a promoció del cos, formada per quatre homes i una dona, que va tenir lloc a la caserna de Santa Coloma. Rossell va indicar que s’ha estat analitzant aquest tema amb el director del cos i s’ha arribat a la conclusió que amb els 142 bombers que hi ha en aquests moments poden portar a terme les tasques encomanades. “Pensem que per ara es cobreixen les necessitats” amb aquesta plantilla, va dir Rossell, i que un futur creixement dels efectius dependrà de l’evolució del país, si bé en els anys vinents s’hauran de fer promocions més àmplies per cobrir les jubilacions. En aquest mateix sentit es va pronunciar el director del cos, Jaume Sánchez.

El titular de Justícia i Interior va destacar ahir, en el discurs, que ja hi ha quatre dones al cos de bombers i va expressar la seva confiança que se n’aniran incorporant més en les properes promocions. “Encara queda molta feina per fer perquè cada vegada hi hagi més presència de dones als bombers”, va assenyalar Rossell, que es va mostrar confiat que cada cop hi haurà més dones a la resta de cossos especials. Tot i això, el ministre va recordar la importància que té la vocació per entrar a formar part d’un d’aquests serveis. “Com més dones hi hagi potser n’hi haurà més que s’animin a presentar-se”, va afegir el ministre.

Durant l’acte de jurament, que va comptar amb la presència del cap de Govern, Xavier Espot, així com de familiars dels nous integrants del cos, el ministre es va referir, a preguntes dels mitjans de comunicació, a la mesura que s’ha establert al projecte de pressupost per a l’any vinent perquè els bombers cobrin els rescats de muntanya quan hi hagi una imprudència. Aquesta és una pràctica, tal com va recordar Rossell, que ja s’està portant a terme a Catalunya i a França davant de l’increment important de la xifra de rescats que s’han registrat els últims anys, en haver-hi moltes més persones que practiquen esports de risc.

tracking