pont de la puríssima

Els hotelers esperen una major afluència turística a partir d'avui

Mobilitat alerta de les primeres retencions al centre de la capital i a les fronteres

Turistes al centre de la capital.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pont de la Puríssima atreu, any rere any, milers de turistes que es desplacen principalment des dels dos països veïns: Espa­nya i França. Aquest macropont suposa el tret de sortida definitiu de la campanya de Nadal i, com aquest any, gairebé sempre també coincideix amb l’obertura de les pistes d’esquí del Principat. Tanmateix, aquesta temporada de moment l’ocupació hotelera no ha complert les expectatives.

El cap de setmana del 3 i 4 de desembre l’ocupació hotelera va ser d’un 63,18%, un percentatge més baix que el que s’anunciava i lleugerament inferior al del cap de setmana anterior, que va ser del 76%. El president de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) explica que això podia passar i ho atribueix al fet que com molts turistes tenien pensat visitar el país durant el pont de la Puríssima “ja no van venir el cap de setmana passat”.

Enguany, el macropont coincideix amb l’obertura de les pistes d’esquí que van poder estrenar-se gràcies a la nevada del cap de setmana passat. En efecte, segons París, molts dels turistes que visiten el país aquests dies ho fan per esquiar: “Al pont de Tots Sants de novembre els turistes venen a comprar, al pont de la Puríssima de desembre, venen a esquiar.” És també per això que la policia informa que aquesta setmana ha reforçat la presència d’agents. A través de Twitter, el cos concreta que aquesta intensificació s’ha fet especialment a les zones properes a les estacions d’esquí i al centre.

Per la seva banda, Mobilitat ha anunciat durant aquests dies algunes retencions, sobretot al centre de la capital. No obstant això, de moment no s’han detectat llargues cues de vehicles, ni a la frontera amb Espanya, ni a la frontera amb França. Només hi ha hagut alguns períodes de trànsit dens a la sortida del Principat per la frontera hispanoandorrana, ja que, com els turistes, molts residents també aprofiten aquests dies festius per visitar altres països.

tracking