sanitat

Govern adjudica el servei de transport sanitari no assistit

Ambulàncies del Pirineu s’encarregarà del servei a partir de l’1 de gener de l’any vinent

Una dona baixant d'una ambulància.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de transport sanitari no assistit ja té nova empresa gestora. Segons va informar ahir el Govern, Ambulàncies del Pirineu SLU serà l’encarregada d’oferir un servei que fins ara duia a terme la Creu Roja, en el marc de les pròrrogues extraordinàries al conveni existent entre l’entitat, el Govern i el SAAS.

La intenció de l’executiu és que el servei ja estigui disponible a càrrec de la nova companyia tan bon punt comenci l’adjudicació, l’1 de gener del 2023, tot i que ahir es van reconèixer possibles problemes per tenir tots els vehicles operatius. Cal recordar que aquest servei està destinat als pacients que no requereixen assistència tecnicosanitària durant el trasllat, però que per impossibilitat física o clínica no poden utilitzar els mitjans de transport ordinaris per desplaçar-se al centre d’atenció sanitària.

Segons va explicar Jover, el concurs va tenir en compte l’oferta econòmica de la companyia, així com la gestió i el funcionament del servei, o les millores complementàries a les condicions tècniques del concurs. A més, l’empresa en qüestió també s’haurà de fer càrrec d’incorporar els treballadors que fins ara estaven amb la Creu Roja oferint aquest servei.

Pel que fa al preu, Jover va recordar que la CASS subvenciona el 90% del cost fixat pel mateix organisme, mentre que el 10% li correspondrà a l’usuari. La diferència entre el preu marcat per la CASS i per la companyia estarà plenament subvencionada pel ministeri de Salut.

tracking