Gaming

Andorra acollirà a la primavera un Torneig d'e-sports

El Principat espera acollir més de 6.000 assistents a la primavera en el marc de la celebració de l’eSports City Fest Andorra

Arturo Castelló, CEO d'Encom, i Jordi Gallardo, president d'Andorra Business, durant la signatura del conveni.ANDORRA BUSINESS

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Andorra acollirà la primavera vinent el seu primer acte massiu d’esports electrònics, també coneguts com a e-sports. L’esdeveniment rep el nom d’eSports City Fest Andorra i s’espera que atregui més de 6.000 assistents, així com que impacti positivament en l’economia del Principat, a curt i llarg termini.

L’eSports City Fest Andorra és fruit del conveni que van signar ahir Andorra Business i Encom, la companyia gestora de la marca d’esports electrònics DreamHack a Espanya. Jordi Gallardo, president d’Andorra Business, i Arturo Castelló, CEO d’Encom, van fer realitat l’ambició d’Andorra de convertir-se en seu oficial d’Esports City League, la competició amateur d’esports electrònics més important entre ciutats.

La primera conseqüència de l’acord és l’organització de l’eSports City Fest Andorra, una de les competicions dins la lliga d’Esports City League que, en només un cap de setmana, espera reunir més de 6.000 persones. Així, Gallardo va avançar ahir al Diari que els mesos de l’esdeveniment són el març i l’abril, i que una de les possibles ubicacions per celebrar-lo és el Poliesportiu d’Andorra.

A banda de l’organització de la lliga, el conveni entre Business Andorra i Encom també suposa un impacte en l’economia andorrana i una major presència del país dins aquest sector.

IMPACTE ECONÒMIC

“L’acord amb Encom és un pas més dins la nostra estratègia nacional de promoció del sector dels e-sports a Andorra”, va explicar Gallardo, qui, a banda de ser president d’Andorra Business, també és ministre de Presidència, Economia i Empresa. Va afegir que una de les intencions de l’acord passa per posicionar Andorra com “una de les capitals europees dels esports amb capacitat per atraure al país grans competicions, empreses i seguidors”.

En efecte, el ministre va explicar al Diari que Andorra Business ja havia rebut propostes semblants, però va voler esperar a aconseguir un operador com DreamHack. A banda d’organitzar un esdeveniment de les magnituds de l’eSports City Fest Andorra, els ofereix una xarxa de contactes per fer-se més coneguts dins aquest sector. Sigui com sigui, tot acaba amb un impacte en l’economia andorrana.

“Si som capaços de dur a terme competicions esportives amb tirada internacional podem aconseguir molt de turisme i, així, generar un gran impacte en l’economia”, va afirmar el ministre. Tanmateix, fins que no se celebri el primer esdeveniment no poden fer una valoració monetària aproximada.

Per la seva banda, Arturo Castelló, CEO d’Encom, també va valorar l’acord amb Andorra Business. “L’aposta que està fent el Govern d’Andorra per l’impuls de la indústria dels e-sports és clara i ens enorgulleix ser part d’aquest projecte, aportant tot el coneixement i experiència de la nostra companyia”, va dir. Així mateix, va afegir que “el nostre objectiu és impulsar el posicionament d’Andorra com a referent mundial del sector del gaming i els e-sports, tot això a través d’un pla executiu del qual formaran part empreses, professionals i institucions amb un enfocament clar”.

ESPORT CITY LEAGUE, DREAMHACK I ESPORTS CITY FEST ANDORRA

DreamHack és la major xarxa de festivals de gaming i oci digital a escala mundial. Es va celebrar per primera vegada l’any 1994 a Estocolm, Suècia, i ha estat premiat amb el rècord Guinness al festival digital més gran del món quant a visitants únics. A Espanya, la ciutat de València va per la dotzena edició de DreamHack i ja s’ha consolidat com un dels festivals d’esports pioners del país. Se celebra dos cops l’any durant quatre dies i ha esdevingut el lloc de trobada per a jugadors de videojocs no tan sols d’Espanya, sinó també de tot el món. L’any 2021 DreamHack va impulsar la creació d’Esports City League, la primera lliga amateur on diverses ciutats d’Espanya competeixen per alçar-se amb el títol nacional. Així, l’esdeveniment eSports City Fest Andorra esdevé una de les competicions dins la lliga d’Esports City League. Per la seva banda, Encom, amb qui Andorra Business va signar ahir el conveni, és una firma especialitzada en la creació de competicions, experiències i contingut d’esports electrònics, i també és gestora de la marca DreamHack Espanya.

tracking