la cea critica una aturada general

El Govern rebutja la petició de l'USdA d'avançar les eleccions

Jover recordar que no acabar la legislatura implicaria que mesures com ara l’increment dels salaris quedarien a l’estacada

Un manifestant durant la marxa de dijous passat.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Govern i la majoria que li dona suport van sortir ahir al pas de les demandes realitzades per l’USdA durant la manifestació de dijous passat. Tant els uns com els altres van coincidir a apuntar que “un avançament electoral només tindria el resultat d’aturar totes aquelles lleis que ajudaran a pal·liar la situació”, va defensar ahir el ministre de Finances, Eric Jover, en relació amb el projecte de llei que regula els increments salarials i limita la revalorització dels contractes de lloguer. De fet, el ministre va assegurar que l’executiu del qual forma part “comparteix les problemàtiques” que es van posar en relleu durant la manifestació, però va recordar que “estem intentant posar-hi remei des de fa temps”. “Entenem el neguit; tenim l’obligació d’escoltar-lo”, va asseverar el ministre portaveu. Tanmateix, Jover va assenyalar que durant la jornada de dijous “alguns partits van instrumentalitzar” l’acte i va defensar que el Govern ja ha tirat endavant mesures que ajuden els que es troben en una situació més compromesa, és a dir, els assalariats que tenen una retribució prop del salari mínim. “Hem estat intervencionistes i ens sentim còmodes perquè calia protegir la ciutadania.”

En aquesta mateixa línia, els grups parlamentaris de la majoria van assegurar que “no correspon als sindicats convocar unes eleccions”, en paraules del president del grup demòcrata, Carles Enseñat. Així, el líder taronja va voler posar en valor la tasca que té per davant el Consell General fins a final de legislatura. “Si es fessin les eleccions ara seria en detriment de la ciutadania”, va assegurar Enseñat. D’altra banda, el president del grup independent, Ferran Costa, va asseverar que “aquest Govern és conscient de la situació; s’han pres mesures valentes que pocs governs de l’entorn han decidit tirar endavant”.

RESPECTE PER LA VAGA

Pel que fa a les voluntats de l’USdA de convocar una vaga general abans de la convocatòria electoral, tant el ministre com els presidents de grup van mostrar el seu “respecte” pel dret a exercir un dret com aquest. Fins i tot, el ministre Jover, en relació amb la manifestació, va valorar positivament “qualsevol acte de participació ciutadana”, i va recordar que “són els sindicats els que han de valorar quines accions han de tirar endavant”.

Qui també va mostrar “respecte per les mesures de conflicte col·lectiu” va ser el director gerent de la CEA, Iago Andreu, que al mateix temps va mostrar-se sorprès pel fet que la proposta anunciada “arribi en un context en el qual s’estan a punt de prendre unes mesures d’augment salarial molt per sobre del que s’ha acordat en d’altres països europeus”. Tanmateix, Andreu va carregar contra els sindicats i va assegurar que cal “llegir l’anunci en un context en el qual hem estat negociant des de l’estiu, nosaltres hem anat fent propostes i en canvi des dels sindicats no s’ha fet cap proposta”, va assegurar el director gerent.

tracking