educació

Nou postgrau en projectes socioesportius per a padrins

Conveni entre el Govern, el COA, els comuns i la universitat

El postgrau s'impartirà a la Universitat d'Andorra.ARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’executiu va donar llum verda, dimecres passat, a proposta de la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, a l’aprovació del conveni de col·laboració entre el Govern, el Comitè Olímpic Andorra (COA), els comuns, i l’UdA per al desenvolupament d’un programa de postgrau en dinamització de projectes socioesportius per a gent gran.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) defineix l’envelliment actiu com “el procés d’optimitzar les oportunitats de salut física, mental i social que permetin a la gent gran participar activament en la societat sense patir discriminació i gaudir d’una qualitat de vida bona i independent”. D’una banda, es tracta de mantenir l’activitat personal, entesa com la participació en els àmbits familiars, comunitaris i socials, així com el desenvolupament de tasques físiques i mentals. D’altra banda, s’inclou la prevenció amb la finalitat d’endarrerir l’aparició i el desenvolupament de les malalties i les discapacitats. Per aquest motiu, es creu oportú desenvolupar el nou programa en consonància amb les necessitats actuals.

El postgrau serà impartit a l’UdA, amb la col·laboració de la Universitat de Vic, i està adreçat a persones titulades universitàries que treballen o tenen interès a treballar en aquests àmbits i que provenen de les branques de coneixement de les Ciències de la salut, de les Ciències socials o de les Ciències de l’activitat física i de l’esport. També s’adreça als professionals sense titulació universitària que tinguin interès a adquirir nous coneixements i habilitats d’aplicació en els continguts del programa i que puguin acreditar una experiència professional en aquest àmbit. La durada d’aquest postgrau té una càrrega de 30 crèdits europeus i s’inicia el 16 de desembre i fins al mes de juny del 2024.

tracking