tradicions

Previsió de fer el ple al sopar de Cap d'Any amb preus que es mantenen

Els restaurants veuen que “hi ha ganes de gaudir” després dels anys de pandèmia

Els hotels preveuen una bona ocupació de taules pel sopar de Cap d'Any.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La tradició de celebrar el sopar de Cap d’Any fora de casa torna amb més força que mai, després de les obligades restriccions que es van haver d’aplicar els últims anys a causa de la pandèmia del coronavirus. I és que la impressió dels restaurants és que s’esgotaran pràcticament totes les taules de què disposen per a l’ocasió, atès el bon ritme que estan registrant les reserves.

Pel que fa als preus que s’aplicaran, la majoria dels establiments coincideixen que pràcticament seran els mateixos que l’any anterior, tot i que això pot suposar en alguns casos una reducció en el marge de benefici. D’aquesta manera, s’esperen uns sopars de Cap d’Any com els d’abans de l’arribada del virus. Així ho va explicar el vocal de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Miquel Canturri: “La gent està responent i té ganes de gaudir”, motiu pel qual la previsió és que l’ocupació que s’assoleixi es pot situar al voltant del 90%. En aquesta mateixa línia, el director d’Abba Hotels, Miquel Martínez, va indicar que “les previsions són bones i creiem que omplirem totes les taules”. “L’òmicron va causar molt mal i per això estem contents, ja que per poc que fem anirem millor que l’any passat”, va afegir Martínez.

Per la seva banda, Francesc Guillem, gerent del Molí dels Fanals, va indicar que “les reserves van a bon ritme”, ja que “es tracta d’unes dates molt especials i la gent fa un esforç”. Com sol ser habitual, però, moltes persones esperen fins a l’últim moment per reservar taula, però la previsió és omplir segons explica Josep Maria Riba, propietari de l’Hotel Coma d’Ordino, amb la meitat dels clients del país i l’altra meitat de fora. En aquest establiment el preu es manté en 190 euros, amb productes de la mateixa qualitat que sempre “i fins i tot amb una millora pel que fa als vins”. On sí que ha augmentat “una mica” els preus és a Can Manel, ja que segons explica l’Anna Garcia, “tot ha pujat i, si no, no ens resultaria rendible”. Tot i això, la previsió és assolir el ple. “Es veuen més ganes que l’any passat”, va afegir Garcia. Enguany estan tenint també molt èxit els sopars d’empresa, que pràcticament havien desaparegut durant la pandèmia.

tracking