Temps

Accident d'un autobús a Encamp i de dos cotxes a Aixirivall

Els equipaments són obligatoris a partir d'Erts a la General 4, de Sornàs a la General 3 i des del Tarter per la General 2 i la policia està fent controls a diferents punts de la xarxa viària

Neu a EscaldesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un autobús ha patit un accident de danys materials a la variant d'Encamp, a la General 2, poc abans de les quatre per la presència de neu a la carretera, i la carretera de la Rabassa ha estat tallada a partir de les 16.30 hores durant gairebé una hora per un accident entre dos cotxes a prop de la desviació d'Aixirivall, segons ha informat Mobilitat. El sinistre de l'autobús a Encamp s'ha produït perquè el vehicle ha perdut el control "en un tram on hi havia presència de gel i amb la dificultat afegida de la presència de vehicles aturats a la calçada en sentit contrari", segons explica Autocars Nadal en un comunicat. L'autobús ha topat contra les proteccions del marge de la via, el que ha provocat greus desperfectes a les portes de la part dreta. El sinistre ha obligat a tallar el trànsit en els dos sentits de la marxa al vial i la circulació s'ha desviat per l'interior d'Encamp. La circulació ha estat interrompuda durant una hora i s'ha restablert després que les màquines hagin estat netejant la neu acumulada a la calçada.

L'empresa propietària de l'autobús accidentat explica en el comunicat que "els vehicles de la companyia duen sempre els equipaments obligatoris a Andorra en temporada hivernal i que els conductors tenen la formació exigible per portar aquests tipus de vehicles en qualsevol condició metereològica". La companyia remarca que tot i les previsions "a la carretera sempre existeix sempre un marge de risc i en cas de nevada tots hem d'extremar les precaucions i celebra que no s'han hagut de lamentar danys personals i que només s'hagin produït desperfectes en el vehicle".

La previsió del servei de Meteorologia s'ha complert i les primeres precipitacions d'aquesta tarda han començat a caure amb intensitat a partir de les dues de la tarda de forma generalitzada a totes les cotes del país. La presència de neu a la calçada ha fet necessari l'ús d'equipaments a la sortida d'Escaldes per circular en sentit nord a partir de les quatre de la tarda però vora les 21 hores Mobilitat ha informat que la fase groga afectava la General 2 des del Tarter, la General 3 des de Sornàs i la General 4 per passar d'Erts. Els equipaments han començat sent obligatoris pels volts de les tres de la tarda a partir d'Ordino i a la General 2 a Canillo i de seguida han anat ampliant-se les restriccions i la fase groga per la nevada a bona part del país.

Mobilitat adverteix als conductors que la nevada està afectant la xarxa viària a totes les cotes i demana consultar l'estat de les carreteres abans d'agafar el vehicle, portar els equipaments d'hivern obligatoris i evitar tots els desplaçaments innecessaris. I la policia ha anunciat a les xarxes socials que els agents estan fent controls en diversos punts de la xarxa viària per comprova que els conductors circulen amb els vehicles equipats. El cos de seguretat remarca que no s'ha d'agafar el cotxe si no es porten pneumàtics d'hivern o cadenes per transitar amb neu.

Meteorologia preveu que les nevades seran més inteses durant la tarda, quan la cota de neu pujarà a 1.600 metres i afectarà a la part nord del país. La previsió deMeteoésque s'acumulin entre 5 i 7 centímetres de neu en poca estona, raó per la qual ha activat un avís groc al nord entre les 15 i les 21 hores per acumulació de neu. Tanmateix, Protecció Civil recorda que cal ser previsors, planificar els desplaçaments, consultar l'estat de les carreteres i portar el vehicle degudament equipat. La previsió és que la nevada es mantingui tot el dia però a la nit la cota de neu pujarà als 2.000 metres.

El pronòstic apunta que demà el cel continuarà ennuvolat i el flux de sud-oest podria provocar algunes precipitacions a la tarda, la cota de neu se situarà al voltant dels 2.400 metres. Les temperatures mínimes previstes són de 2 graus a la capital i -2 al Pas de la Casa.

Neu acumulada a la General 2 a la sortida d'Escaldes en direcció Encamp

Avís groc aquesta tarda per acumulació de neu al nord del país

tracking