Transport per carretera

Controls als locals d'empreses del transport

Tres reglaments desenvolupen la llei aprovada el 2015

El director d'Empresa, Comerç, Desenvolupament, Seguretat i Qualitat Industrial i Transport, Josep Pujol, explicant el desplegament reglamentari tècnic de la Llei del transport per carretera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres de la setmana passada va donar el vistiplau a tres reglaments que desenvolupen la Llei del transport per carretera, que es va aprovar l'any 2015. El director d'Empresa, Comerç, Desenvolupament, Seguretat i Qualitat Industrial i Transport, Josep Pujol, ha explicat avui en roda de premsa el contingut d'aquesta nova regulació, elaborada conjuntament amb el sector i que es refereix a aspectes com el temps màxim de conducció continua o els controls. Un dels aspectes que és novetat és que, a part dels controls en carretera, que ja es feien fins ara, hi haurà controls als locals de les mateixes empreses, almenys un a l'any.

D'altra banda, el temps màxim de conducció queda fixat en sis hores, tal com marca la regulació internacional. Pujol haexplicatque "no té constància que hi hagi incompliments" en aquest àmbit, tant dins com fora del país. "No és que el sector no compleixi, sinó que els nous reglaments es fan per prevenció", ha afirmat.

tracking