Carreteres

El COEX es fixa el "repte" de mantenir obert el coll d'Ordino

El servei utilitzarà principalment salmorra per netejar la neu de les carreteres

Presentació de l'equip de viabilitat hivernalSFGA/JAViladot

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Territori i Habitatge, VíctorFilloy, ha presentat avui la campanya de viabilitat hivernal del servei de Conservació i Explotació de Carreteres, el COEX, que compta amb 30 treballadors i una trentena de màquines llevaneus, amb les quals es mantenen nets de neu els 275 quilòmetres de carreteres del país.Filloyha destacat com un dels "reptes" d'aquesta temporada mantenir oberta la carretera del coll d'Ordino tot l'hivern. Una altra de les novetats és que s'utilitzarà bàsicament salmorra per a la neteja de les vies, que és menys contaminant que la sal tradicional.

En un acte que ha tingut a la seu delCOEX, a la parròquia d'Encamp, el ministre ha explicat que era un dia per reconèixer la tasca "essencial" que porta a terme aquest servei "perquè a tots ens agrada veure quan ens aixequem les carreteres netes".

D'altra banda, haexplicatque una altra tasca que ha vingut desenvolupant "a contrarellotge" elCOEXdes de l'estiu han estat els treballs per "protegiri estabilitzar" la zona de Soldeu, on l'any passat hi va haveruna allau, ja que no estava registrat fins del cadastre d'aquests fenòmens. "A la primavera es van licitar les obres per adaptar el terreny perquè estigui en condicions", ha afegit el ministre, segons el qual "aquella zona ja està totalmentprotegidade cara a la temporada d'hivern". I és que a més de la tasca que fa elCOEXa l'hivern, segons ha volgut ressaltar el titular de Territori Habitatge, "també té tota una feina de preparació durant l'estiu queésmolt important".

Finalment,Filloyha assenyalat també que s'està incorporant la salmorra "de forma més ferma" en la neteja de la neu de lescarreteres "queés més eficient i contamina menys i, per tant, la despesa també és menor".Filloyha descartat també de moment incrementar els efectius humans delCOEXperquè "no constatem mancances".

tracking