Estratègia Nacional del Paisatge d'Andorra

Govern es marca assolir el 30% d'espais protegits el 2030

La ministra Calvó ha presentat la nova Estratègia Nacional del Paisatge d'Andorra 2035

Acte de presentació de l'Estratègia Nacional del Paisatge (ENPA) a la Farga Rossell.SFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, SílviaCalvó, ha presentat aquest matí la nova Estratègia Nacional del Paisatge d'Andorra 2035. El document inclou els principis, els objectius de qualitat paisatgística i les línies d'actuació que s'han d'implementar en elspropers anys. Concretament, està format per un total 87 accions concretes, que consten de la incrementació del percentatge d'espais protegits fins a assolir el 30% del territori; l'ordenació de l'accés i la freqüentació de persones i vehicles a l'alta muntanya, com la identificació i localització de trams fluvials canalitzats susceptibles de millora per renaturalitzar-los.

Elsobjectiusde qualitat paisatgísticas'estructurenen relació amb els paisatges d'alta muntanya ben conservats; els paisatges agraris i forestals productius, funcionals ecològicament i reconeguts socialment, i els paisatges urbans de qualitat que posin en relleu els espais públics i els elements patrimonials de les poblacions, entre d'altres.

La ministra ha destacat el procés participatiu que s'ha seguit per a l'elaboració del document, sent la "principal novetat" de l'estratègia aprovada fa uns dies per l'executiu. L'executiu afirma que hi han pres part tots els actors implicats, com els set comuns, els ministeris de Govern, les empreses implicades, les associacions i la ciutadania en general.

tracking