va patir diversos cops que li van causar una ferida oberta

Agressió homòfoba a la sortida d'una discoteca

Quatre homes haurien colpejat un noi de 27 anys que va requerir assistència mèdica mentre li deien “maricón”

La víctima va patir diverses contusions i una ferida oberta al front.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jove de 27 anys ha denunciat a la policia haver estat víctima d’una agressió homòfoba en una discoteca de la capital. Segons ha explicat al Diari, quatre homes d’uns quaranta anys el van tirar al terra, el van arrossegar per la caputxa i li van donar diversos cops de puny i puntades de peu causant-li contusions per tot el cos. Mentre el colpejaven, els agressors li haurien proferit insults com “maricón” i “nenaza”. El jove va requerir assistència mèdica i encara està en espera d’algunes proves per acabar de determinar la gravetat de les lesions, que podrien tenir implicacions greus en l’àmbit laboral, ja que és esportista. En el moment dels fets va presentar contusions al tors, a les cames i a la cara, on va patir diversos cops que li van causar una ferida oberta.

Els fets van passar la matinada del 27 de novembre en un club nocturn de la capital.

El jove recorda que va sortir amb set amics i que mentre ballaven en rotllana quatre individus van començar a increpar-los. Molestaven a les noies, mentre que a un dels nois del grup li estiraven els cabells perquè els duia llargs. L’assetjament va anar a més, sosté, i va començar a centrar-se en la seva persona. En diverses ocasions li haurien tret la gorra que duia aquella nit i se n’haurien rigut perquè era de color rosa. Al crit despectiu de “maricón”, “homosexual” i “nenaza” el van perseguir, el va assenyalar, vessant-li beguda per sobre i fent-li la traveta. En aquell moment, el grup hauria alertat de la situació a un dels treballadors de seguretat del local, que hauria respost: “No és el meu problema”, segons lamenta la víctima. Davant la inacció del personal, els quatre agressors haurien continuat burxant el noi fins al punt d’agafar-lo pel coll de la camisa i estampar-lo contra una paret. Davant aquesta situació, el grup hauria advertit de nou un segon treballador del local, que hauria fet fora almenys dos dels agressors. Tanmateix, al cap d’una estona aquests haurien aconseguit entrar de nou al local d’oci nocturn.

L’agressió física va arribar al final de la nit, quan el noi de 27 anys va sortir del local. Allà, els quatre agressors l’esperaven. “Estava a fora i de cop i volta un d’ells em va agafar per la caputxa fins tirar-me a terra”, recorda. “Em van arrossegar i em van donar cops de puny i puntades de peu fins quedar ple de sang i mig inconscient”. En qüestió de segons, els amics i altres persones que estaven a la vora haurien aconseguit separar els agressors de sobre la víctima. Just en aquell moment, explica, va arribar la policia, que havia estat alertada per una noia aliena al grup que l’hauria trucat abans que es produís l’agressió, en veure que els homes increpaven diverses persones del local. El noi va requerir assistència mèdica per les diverses contusions causades pels quatre homes i va ser traslladat a l’hospital.

Segons va informar la policia el dilluns següent, dos residents de 44 i 37 anys van ser detinguts com a presumptes autors d’una agressió. El jove va denunciar els fets a la policia, però ara per ara desconeix en quin estat es troba la qüestió.

AJUDA PSICOLÒGICA

La víctima comparteix que es troba en un estat de “xoc psicològic”. Des que va patir l’agressió, apunta que “no he pogut dormir” i admet que necessita ajuda psicològica, però que no pot permetre’s pagar les sessions d’un professional, que no estan convencionades per la CASS. En aquest sentit, troba a faltar un recurs públic per a situacions com aquesta. “Sento que busco guia i no sé on trobar-la”. Així, explica que ha canviat de comportament i que ha limitat la seva vida social. “Em sento insegur.” Per exemple, observa que “m’agraden els accessoris, però ara no en porto perquè tinc por que m’agredeixin” i ha deixat de pintar-se les ungles. A més, quantifica en uns 300 euros la despesa mèdica que ha hagut d’assumir i que espera recuperar. El motiu de fer pública la denúncia, conclou, és “per la comunitat, perquè no li passi a ningú més”.

ELS FETS

-Increpen el grup

Quatre homes residents haurien començat a molestar el grup, posant-se amb les noies i estirant els cabells d’un dels nois.

-Li diuen “maricón”

L’abús hauria començat a centrar-se en el noi de 27 anys. El van insultar dient-li “maricón” i se’n van riure perquè duia una gorra de color rosa.

-Agressió física

Fora del local els quatre homes haurien tirat a terra i colpejat la víctima, causant-li diverses contusions.

-Denúncia

La policia hauria detingut dos dels agressors en el moment dels fets. La víctima ha denunciat l’agressió.

-”Xoc psicològic”

Admet que es troba en un estat de “xoc psicològic”, però no es pot permetre pagar un professional. Explica que ha canviat de comportament i que sent “por”. Així mateix, s’hauria gastat uns 300 euros en despeses mèdiques.

AGREUJANT PER RAÓ D'ORIENTACIÓ SEXUAL

El Codi Penal preveu per al delicte de lesions que requereixin atenció mèdica per a la seva curació, tipificat a l’article 113.1, una pena d’arrest i multa de fins a 6.000 euros. Ara bé, quan hi concorre una de les circumstàncies agreujants de l’article 30.6, entre les quals hi ha que el delicte es cometi per motius relatius a l’orientació sexual, l’article 113.3 endureix el càstig i estableix que en aquests casos ha de ser de tres mesos a tres anys de presó.

tracking