HABITATGE

Acaba el termini per presentar edificis de lloguer assequible

L'executiu comprovarà que totes les propostes presentades compleixin els requisits i farà una valoració de cada immoble

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El termini per presentar sol·licituds alconcurs perquè el

Govern adquireixi o arrendi edificis plurifamiliars d’habitatges o d’ús hoteler per destinar-los a habitatges de preu assequible, ha finalitzat aquest dijous, segons informa l'executiu en un comunicat. Aquesta és una nova línia d'actuació en la política d'habitatge amb la voluntat de crear un parc immobiliari públic de preus assequibles mitjançant la compra o el lloguer d’edificis per part del Govern. Així, amb una dotació de 19 milions d’euros, es pretén donar resposta a les necessitats de la població i alhora promoure la incorporació i rehabilitació d’edificis, actualment sense ús, al mercat de lloguer.

Durant els pròxims dies, l'executiu informa que des de Territori i Habitatge es comprovarà que totes les propostes presentades compleixin els requisits del plec de bases i tècnics del ministeri faran una valoració de cada bé per analitzar si és o no transformable en habitatge. Un cop feta aquesta primera revisió interna, el Consell de Ministres aprovarà la resolució definitiva de les candidatures admeses o no admeses i es comunicarà a les propietats. En els casos positius, es farà una taxació pericial immobiliària tant

sobre el valor de l’edifici com dels eventuals costos de rehabilitació i s’informarà els propietaris, que podran presentar una oferta en base amb aquesta taxació.

Després el Govern adjudicarà,tenint en compte criteris de qualitat, preu i temps, les propostes, es formalitzarà l’escriptura pública o el contracte d’arrendament – segons cada cas– i s’iniciaran les rehabilitacions.

tracking