Seguretat vial

Controls d'equipaments de neu als vehicles

La policia remarca que encara que no estigui nevant sancionarà els conductors que no vagin equipats

Agents de policia controlant els equipaments dels vehicles dilluns passatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia farà una campanya específica a tota la xarxa viària per comprovar que els conductors porten els equipaments especials d'hivern i remarca que aplicarà sancions a qui no en dugui tot i que no estigui nevant al moment del control. El cos de seguretat recorda que les multes per no portar pneumàtics de neu o cadenes entre l'1 de novembre i el 15 de maig són de 60 euros i s'imposen "independentment de les condicions meteorològiques". I si hi ha neu o gel a la carretera les sancions per circular sense equipaments són de 180 euros per al conductors de vehicles de menys de 3.500 quilos i de 500 euros si superen aquest pes.

El servei d'ordre destaca en un comunicat que les pneumàtics de neu han de de ser d'hivern o tipus M+S (mud and snow) perquè són els adequats per millorar la tracció i la frenada i incideix que "és igual d'important revisar el nivell de desgast de les rodes per no perdre adherència". Per això, recomanen que la profunditat del dibuix de la roda no sigui inferior a 3 mil·límetres.

La policia assenyala que en cas de portar cadenes han d'estar homologades i estar ajustades a la mida de les llantes i els pneumàtics i s'aconsella provar-les abans de circular.

tracking