TRANSPORT

El preu de la benzina augmenta un 2% al novembre

La rebaixa del gasoil de locomoció ha estat del 0,8%

Augment del preu dels carburantsFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els preus mitjans dels carburants s'han reduït al novembre amb l'excepció de la Gasolina sense plom de 95 octans i la Gasolina sense plom de 98 octans, segons publica Estadística aquest matí. Així, pel que fa a la rebaixa de tarifes ha estat del 4,8% pel que fa al Gasoil de calefacció que s'ha pagat, de mitjana, a 1,290 euros; del 0,8% pel que fa a la Gasoil de locomoció, que s'ha pagat de mitjana a 1,636 euros i un 0,7% pel que fa al Gasoil de locomoció millorat que s'ha pagat a 1,668 euros, mentre queel de la Gasolina sense plom de 95 octans i el de la Gasolina sense plom de 98 octans han augmentat ambdós un 2% is’han pagat a 1,567 € i 1,627 € de mitjana, respectivament.

En aquest sentit, el departament destaca que per tercer mes consecutiu,el preu del Gasoil de locomoció i el del Gasoil de locomoció millorat és superior al de la Gasolina sense plom de 95 octans i el de la Gasolina sense plom de 98 octans. A més, si es compara amb el mateix mes de l'any anterior, s'haproduït un augment general dels preus mitjans dels carburants: el del Gasoil de locomoció ha augmentat un 38,7%, el del Gasoil de locomoció millorat un 38%, el de la Gasolina sense plom de 95 octans un 18,1% i el de la Gasolina sense plom de 98 octans un 17,2%. El preu del Gasoil de calefacció ha augmentat en un 43,1%.

Pel que fa a la comparació dels preus mitjans dels darrers dotze mesos amb el mateix període anterior, es constata també un augment general. El del Gasoil de locomoció i el del Gasoil de locomoció millorat han augmentat un 49% i un 47,7%, respectivament. El de la Gasolina sense plom de 95 octans i el de la Gasolina sense plom de 98 octans augmenten un 32,8% i un 31,2%, respectivament. El del Gasoil de calefacció ha augmentat un 61,6%.

tracking