L'IPC se situa en el 6,8% al novembre

La inflació baixa dues dècimes respecte al 7% de l'octubre

Gràfica de la pujada de la inflacióEstadística

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'Índex de Preus al Consum (IPC) ha acabat amb una variació anual del 6,8% al novembre, segons publica aquest matí Estadística. La xifra és la mateixa de l'indicador avançat a principis de mes i representa una baixada de dues dècimes respecte al 7% de la inflació registrada a l'octubre i un augment del 3,1% en comparació a la dada del novembre del 2021.

Estadística indica que la inflació subjacent, que no té en compte productes frescos i energia, se situa en un 4,3% i atribueix l'IPC del novembre a l'encariment dels productes alimentaris i begudes no alcohòliques que han pujat un 0,5%, "a causa de l’augment dels preus dels pa i cereals, la llet, formatge i ous i, en menor mesura, de la fruita, la carn i el peix". I també a l'encariment dels mobles, estris domèstics i serveis per a la llar que s'han incrementat un 1,1%.

La inflació d'Andorra ha quedat a finals de novembre en la mateixa xifra que la d'Espanya, que ha tingut una mínima reducció del 0,1% durant el mes passat. L'indicador avançat de França apunta una pujada mensual del 0,4% que deixaria la variació anual en el 6,2%, segons recull l'informe d'Estadística.

tracking