operació catalunya

La justícia espanyola paralitza sense data la comissió rogatòria de Rajoy

El tribunal ordena que la paralització es mantingui "fins que recaigui sentència ferma que posi fi al procés"

Rajoy entrant a Andorra per la frontera.arxiu

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de Madrid ha paralitzat cautelarment l'enviament de documentació a la justícia andorrana que investiga el paper de l'expresident del Govern Mariano Rajoy a l'anomenada Operación Catalunya, segons informen diversos mitjans estrangers. En aquest sentit, eltribunal ordena que la paralització es mantingui "fins que recaigui sentència ferma que posi fi al procés", cosa que porta a una data indeterminada a la solució final del cas que apunta, durarà diversos mesos.

El 2 de novembre passat, el TSJ madrileny sí que va autoritzar l'enviament de documentació, però la defensa de Rajoyva interposar un recurs en contra de la decisió de la Secretaria d'Estat de Justícia per la qual, en sintonia amb el que havia decidit anteriorment la Direcció General de Cooperació Jurídica Internacional, el Ministeri acceptava tramitar la comissió rogatòria sol·licitada per la jutgessa del Principat. La Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat també van donar suport a fer aquesta petició d'auxili judicial internacional. Tot i això, ara, el TSJM paralitza sense data aquest enviament, acordant la mesura cautelar que sol·licitava l'expresident del Govern.

A més del de Rajoy, la magistrada andorrana investiga el rol de dos dels seus ministres, l'extitular d'Hisenda, Cristóbal Montoro i el d'Interior, Jorge Fernández Díaz, a la suposada operació per obtenir dades bancàries de polítics catalans independentistes com Artur Mas o Jordi Pujol i frenar així el procés.

Així mateix, la defensa de l'expresident espanyol aporta una resposta parlamentària que confirma quel'inspector en cap de Policia, Celestino Barroso, durant la missió que exercia a Andorra entre els anys 2014 i 2017, gaudia d'inviolabilitat.I que aquest funcionari també va ser objecte d'una comissió rogatòria pels mateixos fets que afecten Rajoy. En aquest sentit, la defensa afirma que a aquest policiasí que se li va concedir la immunitatrespecte a les gestions per obtenir informació bancària sobre aquests polítics catalans.

tracking