col·lectiu sanitari

El Col·legi de Fisioterapeutes reclama una pujada de les tarifes del 35%

El col·legi quantifica la demanda d’augment d’uns preus que considera desfasats

Un fisioterapeuta atenent un pacient.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi de Fisioterapeutes també ha quantificat la reclamació d’increment de tarifes que considera necessari per adequar uns preus que fa anys que es consideren desfasats. En concret, la petició és una revisió a l’alça del 35% argumentant que treballen amb uns preus que són més baixos que el 2012 perquè llavors el Govern va aprovar una rebaixa generalitzada de les tarifes sanitàries del 10% que no s’ha recuperat. Representants del col·lectiu es van reunir dimecres amb la CASS –també hi havia representació del ministeri– per abordar els canvis en el conveni amb la Seguretat Social, que han denunciat com han fet metges o els odontòlegs, i a mitjan gener tenen programada una reunió amb l’executiu, que és qui té la potestat de decidir sobre l’augment tarifari. El cap de Govern va apuntar, en una entrevista al Diari el mes d’octubre, que hi haurà una revisió a l’alça de les tarifes sanitàries abans de final d’any però a hores d’ara no s’ha concretat cap decisió.

El ministre de Salut es va referir indirectament a la qüestió en la sessió d’ahir al Consell General interpel·lat per la futura convenció dels psicòlegs amb la CASS. Albert Font va assenyalar que els convenis denunciats pels col·lectius sanitaris vencen el 31 de gener i que, per tant, hi hauria d’haver un acord en aquella data.

La CASS, amb relació a les negociacions endegades amb els diferents col·lectius, va assenyalar ahir que la voluntat de totes les parts és la d’arribar a un acord i que per això hi ha un calendari establert de reunions.

tracking