SALUT

L'hospital reclama un ús responsable d'urgències

El SAAS ha especificat els nivells de classificació del triatge i el temps d'espera dels circuits assistencials

El servei sanitari indica el temps d'espera recomanat per cada casSAAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) ha fet públic un "manual d'instruccions" per fer un "ús responsable del servei d'urgències" davant la saturació que es registra en aquest servei hospitalari. Així, elSAASindica que l'ordre de visita depèn del nivell d'urgència establert a triatge i del lloc on és visitat, és a dir, si és una visita ràpida, si és a l'àrea box o el SUM. En aquest sentit, informen que hi ha a disposició dues unitats terrestres i una aèria per atendre les emergències extrahospitalàries.

Per altra banda, demanen a tothom que utilitzi mascareta (FPP2 en cas de simptomatologia catarral), que només es vingui amb un sol acompanyant, que es guardi silenci i respecte pel descans de la resta d'usuaris i de les persones, així com que s'apaguin els telèfons mòbils oessilenciïn.

El servei sanitari alhora indica el temps d'espera recomanat per cada cas. En aquest sentit, si es tracta d'una reanimació, l'atenció serà immediata i prioritària; si és una emergència l'esperaseràde 30 minuts; si és urgent serà de 60 minuts;pel quees consideri com menys urgent o no urgent es pot haver de fer esperar un mínim de dues hores i en aquest cas clarifiquen que el temps d'espera pot variar segons la situació del servei i en alguns casos podria ser de quatre hores o més.

En aquesta línia, el servei sanitari especifica els nivells de classificació segons el triatge i la corresponent gestió del temps. És a dir, es considera reanimació quan hi ha un risc vital immediat; una emergència quan es tracta d'una situació de risc; una urgència quan hi ha necessitat de múltiples exploracions i estabilitat; menys urgent quan es necessita exploració i diagnòstic i no urgent quan es tracta d'una visita que podria fer-se amb cita prèvia o amb el metge de capçalera. Així, elSAASdemana que es respectin els circuits assistencials establerts i que no es faci un ús indiscriminat del servei d'urgències.

tracking