campanya a la xarxa viària

La policia reforça els controls dels equipaments de neu

Els conductors que no els duguin seran sancionats encara que no nevi

Agents de policia controlant els equipaments.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La policia farà una campanya específica a tota la xarxa viària per comprovar que els conductors porten els equipaments especials d’hivern, ja siguin cadenes o rodes de contacte, segons va indicar ahir el cos en un comunicat. La policia remarca que aplicarà sancions a qui no en dugui tot i que no estigui nevant en el moment del control. El cos de seguretat recorda que les multes per no portar pneumàtics de neu o cadenes entre l’1 de novembre i el 15 de maig són de 60 euros i s’imposen “independentment de les condicions meteorològiques”. I si hi ha neu o gel a la carretera, les sancions per circular sense equipaments són de 180 euros per al conductors de vehicles de menys de 3.500 quilos i de 500 euros si superen aquest pes.

El servei d’ordre destaca en el mateix comunicat que els pneumàtics de neu han de ser d’hivern o tipus M+S (mud and snow) perquè són els adequats per millorar la tracció i la frenada i incideix que “és igual d’important revisar el nivell de desgast de les rodes per no perdre adherència”. Per això, recomanen que la profunditat del dibuix de la roda no sigui inferior a tres mil·límetres. La policia assenyala que en cas de portar cadenes han d’estar homologades i estar ajustades a la mida de les llantes i els pneumàtics i s’aconsella provar-les abans de circular.

La campanya dels agents de l’autoritat arriba després de les primeres nevades d’aquest hivern, que van provocar problemes de trànsit, la majoria provocats precisament per vehicles que circulaven sense equipaments, una situació que també es va veure l’any passat i que va provocar un caos circulatori.

tracking