Compres de Nadal

Les botigues de joguines no poden competir amb els gegants d'internet

El novembre no van tenir gaires vendes, però aquest mes estan recuperant-se

Les Sylvanian Families són una de les joguines més venudes.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

S’acosten unes dates assenyalades per a les botigues de joguines, i tot i que novembre va ser un mes fluix, aquest desembre estan recuperant el ritme de vendes. Tanmateix, diversos establiments asseguren que els guanys no estan sent els esperats, i molt menys similars als dels darrers anys. La crisi i la presència de botigues en línia fan que la clientela tingui més on escollir.

“Hi ha molta gent que entra a la botiga, demana informació i després diu que millor ho comprarà per internet”, explica Francesca Pozuelo, responsable del Basar Valira Joguines, a Escaldes-Engordany. L’establiment va obrir als anys 60, i hi ha vist com any rere any desenes de botigues de joguines del seu voltant han hagut de tancar les portes. Algunes no podien competir amb la immensa oferta i els preus de les pàgines d’internet, i d’altres tampoc podien competir amb les cadenes de supermercats, que fa relativament poc temps que s’han sumat a la venda d’articles per a infants.

Però el Basar Valira Joguines no és l’únic que té aquesta percepció. Una de les venedores de Tot Lego Andorra assegura que la frase de la setmana és: “Teniu el mateix preu que a les pàgines d’nternet, així que no anirem carregats si ens pot arribar a casa”.

Així mateix, totes dues botigues, així com el Juguettos del Centre Comercial Andorrà, coincideixen que el tiquet mitjà per client ha disminuït. “Compren menys, comparen més els preus i normalment acaben agafant la joguina més econòmica”, afirma la responsable de Juguettos, Esperanza Cruz.

Tanmateix, no és una tendència nova, sinó que fa anys que les famílies miren d’estalviar, també en les joguines.

Tot i tenir menys vendes que anys enrere, els establiments amb què ha parlat el Diari afirmen que, de moment, poden sobreviure. A més, un aspecte positiu que ressalten és que cada cop hi ha menys diferenciació entre les joguines que es compren per a nens i per a nenes.

EL TAMAGOTCHI, UN ALTRE DELS CLÀSSICS

Entre les joguines més venudes de cara a aquest Nadal, hi ha el Tamagotchi, la clàssica mascota virtual, i les Sylvanian Families, unes petites figures d’animals. Les Barbies, els Lego, els Playmobil, els Pokemon i tot allò relacionat amb Star Wars són també de les joguines més demandades, així com els jocs de taula i els Funko Po, uns ninots col·leccionables que recreen personatges de sèries, pel·lícules i dibuixos animats.

tracking