OCUPACIÓ

Concedits 2.573 permisos de temporada d'hivern

Les quotes que s’han utilitzat menys són la d’agències i la de neteja i la de comerç al detall

Un grup de temporers fent cua al servei d'Immigració, ahir.Emma Coll

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consum global de les quotes de temporada a finals de novembre d'enguany ha estat del 52,4% amb 2.573 autoritzacions acordades, segons ha fet públic avui el departament d'Estadística. Inicialment, la xifra acordada per decret és de 4.910 en global, dels quals es reserven un mínim de 190 autoritzacions que pertanyen a comunitaris fronterers i un màxim de 2.452 per als extracomunitaris. En aquest context, s’han concedit 388 permisos de treball temporal per a personal comunitari i 2.185 per a extracomunitari. Les quotes que s’han utilitzat menys són la d’agències i la de netejai la de comerç al detall, de les quals, el 24 de novembre del 2022, s’han acordat 17, 24 i 37 autoritzacions, respectivament.

Pel que fa a les contractacions, en comparació amb la mateixa data de l'any anterior, se situa en una variació positiva de 213,9% del consumde les quotes d’extracomunitaris (amb 1.489 permisos més) i en una variació també positiva de 10,2% del consum de les quotes per a comunitaris amb 36 permisos més.La contractació de personal per a les quotes de temporada 2021-2022 és superior a la de la temporada anterior a la mateixa data en un 145,5% més, el que suposa 1.525 treballadors més.

L’evolució de les autoritzacions inicials presenta un augment del 16,9% en comparació de la temporada anterior.Cal destacar que, per a aquesta temporada, el Departament d’Immigració no va especificar una divisió de quotes per a personal comunitari i extracomunitari com es venia fent per a les temporades anteriors. Així, les dades d’autoritzacions inicials són merament orientatives i mostren una distribució equitativa entre personal comunitari i extracomunitari. Per aquesta raó, les variacions no s’haurien de comparar amb les dels hiverns anteriors.

Pel que fa al retorn de temporers, en la darrera temporada hi ha hagut un lleuger decrement en els temporers que han retornat al país. Quant al grup de comunitaris fronterers, el sector amb un major retorn ha estat el de pistes en un 88,5%. Pel que fa als comunitaris, els sectors amb un major retorn aquesta darrera temporada han estat pistes (41,1%), Agències de viatge (33,3%) i Lloguer d’esquí (32,8%). Per al personal extracomunitari, els sectors amb un major retorn de personal han estat pistes (40,7%), Lloguer d’esquí (35,9%) i Agències de viatge (35%).

tracking