Associacions

Els monitors d'esquí reclamen poder treballar pel seu compte

L’acord amb les estacions que necessiten “mai” es porta a terme

Els monitors d'esquí reclamen poder treballar pel seu compte AAME

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

“El que preocupa els monitors d’esquí és poder sobreviure de la professió i treballar pel seu compte.” Així ho va afirmar ahir Carles Iriarte, president de l’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME), durant l’assemblea general ordinària de principi de temporada. El president va explicar que, tot i que és legalment possible que els monitors treballin pel seu compte, hi ha certs impediments que ho converteixen en quelcom impossible.

“Treballar pel teu compte és possible si hi ha un acord de l’estació d’esquí, la qual cosa mai es porta a terme”, va especificar Iriarte. Així, aquesta temporada l’AAME ha detectat que cada cop hi ha més socis que no fan la temporada a Andorra, sinó a altres països “més ben pagats i amb millors condicions”, com els Estats Units o el Japó.

Iriarte també va denunciar la major presència “d’escoles low cost amb monitors barats”, i va afirmar que cada any hi ha menys professionals locals i més professionals que venen de fora. “Molts són bons professionals, però n’hi ha d’altres amb baixos nivells de formació”, va dir, afegint que el monitor estranger sovint està disposat “a treballar amb unes condicions laborals salarials més baixes”. Finalment, des de l’AAME reclamen que als monitors d’esquí se’ls reconegui com a tècnics superiors, ja que per a la resta del món no som la titulació màxima.

Carles Iriarte, president de l'AAME.

tracking