Espot veu “falta de patriotisme” en la decisió del PS

La majoria considera que la decisió dels socialdemòcrates és “electoralista”

El cap de Govern entrant a Casa de la Vall, ahir.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de Govern va carregar ahir contra el president del Partit Socialdemòcrata després que la formació vermella anunciés la sortida de l’acord polític en relació amb la Unió Europea. “No em sorprèn perquè és molt propi del tarannà del senyor Pere López; de casualitat a l’última sessió de l’acord polític ell va aparèixer i després l’ha abandonat”, va assegurar ahir Espot d’una acció que va titllar de “manca de patriotisme i lleialtat”, un concepte que va repetir diverses ocasions en les seves declaracions. A més, el cap de Govern va defensar que la decisió “només obeeix a un motiu purament electoralista; és absolutament fals que se’ls hagi ocultat documentació i no té cap prova per justificar-ho”.

En aquest sentit, els membres de la majoria van apuntar, en la mateixa línia que Espot, que la decisió del PS correspon a un moviment preelectoral. El president del grup parlamentari demòcrata, Carles Enseñat, va afirmar que “per les idees que havia aportar el senyor López, que eren zero, tampoc serà un gran què; pel fet de perdre el PS a la taula de negociació crec que és una mala decisió perquè era del poc que els diferenciava de Concòrdia, que són una gent molt més jove i més dinàmica; el PS s’ha quedat col·lapsat d’idees”. Per la seva banda, Ferran Costa, president del grup independent, i Carles Naudi, president del grup de Ciutadans Compromesos, també van carregar contra López. Costa va assenyalar que la decisió correspon “a interessos personalistes”, mentre que Naudi va considerar “gravíssim” el gir dels socialdemòcrates.

Al mateix temps, López va tornar a reiterar ahir que cal defensar els interessos d’Andorra “enèrgicament”, així com un nou equip negociador. A més, López va asseverar que la sortida correspon només “a la pèrdua de confiança amb el Govern” i no a un canvi respecte a la voluntat d’arribar a un acord amb la UE.

TERCERAVIA ENVIARÀ UN ESCRIT A SEFCOVIC

El president del grup parlamentari de terceravia, Josep Pintat, va anunciar ahir que la formació enviarà un escrit al vicepresident de la Comissió Europea, Maros Sefcovic, “per fer-li arribar les nostres inquietuds i per conèixer realment el seu posicionament”. En aquest sentit, Pintat va lamentar que l’executiu hagi apostat les darreres setmanes per una “posició de comunicar la por”, en relació amb els missatges sobre les conseqüències d’un no a l’acord d’associació. Tanmateix, Pintat va deixar clar que tot i la sortida del PS “l’acord polític no s’acaba”, si bé va reiterar que “no hi ha estratègia” en les negociacions.

tracking