L'últim Consell de Sant Tomàs de la legislatura

La síndica recorda per Sant Tomàs que “la bona feina demana dedicació i recerca”

L'últim Consell de Sant Tomàs de la legislaturaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La síndica general, Roser Suñé, va demanar ahir als consellers generals tenir “cura” del volum de textos legislatius que es tiren endavant durant la legislatura. Suñé –en el discurs per Sant Tomàs– va demanar “reflexionar sobre la quantitat de textos i la capacitat que tenen les administracions del país per fer-hi front amb els desplegaments reglamentaris que suposen”. Així, la síndica va apuntar que “si bé vivim en un món accelerat on sembla que disminuir el ritme esdevé un anacronisme”, també va defensar que “la bona feina necessita dedicació i recerca”.

De fet, Suñé, que va recordar que en els quatre anys de legislatura s’hauran aprovat un centenar de textos, també va assegurar que “la discussió dels continguts és la raó de ser d’aquesta seu i el procés ha de ser curós amb els mecanismes escaients que permetin escoltar totes les veus”, en unes declaracions que des del grup socialdemòcrata es van celebrar per considerar que durant la legislatura el Govern ha abusat de l’ús del tràmit d’urgència i extrema urgència.

INFLACIÓ I HABITATGE

D’altra banda, Suñé va demanar als consellers “futurs” recordar “les problemàtiques més importants del dia a dia, avui i ara; la ciutadania ens interpel·la davant de l’augment de preus i la situació de l’habitatge”. “Espero i desitjo que aquests àmbits continuïn tenint un lloc bàsic en la gestió del proper Consell General”, va afirmar la síndica, que també va tenir una menció a la transició energètica.

D’altra banda, Suñé –que va titllar la legislatura “d’atípica” per la covid– va demanar als consellers “un esforç més per cloure aquesta legislatura, siguem generosos i avancem per consensuar aquelles polítiques que hem iniciat”. Tanmateix, la màxima representant del Consell General va reconèixer que “em resta el sentiment agredolç de no haver pogut anar més enllà, de posicions dialèctiques fixades a l’avança dels debats perquè tots nosaltres som, en certa manera, ostatges d’allò que pensem que els altres esperen de nosaltres”.

ESTALVI ENERGÈTIC DEL 16% AL CONSELL

En la seva intervenció, la síndica va destacar que el Consell General ha realitzat un estalvi energètic del 16%. A més, Suñé va apuntar que el Consell també es connectarà a la futura xarxa del circuit de calor de FEDA, així com els canvis dels llums a leds “per millorar tota l’eficiència del consum elèctric”. Suñé va demanar que “aquestes consignes han de romandre com a eixos de la gestió física dels nostres espais”.

La síndica, Roser Suñé, durant la seva intervenció, ahir.

tracking