Jornades de cues per l'afluència turística

L’N-145 registrava ahir retencions de 5 quilòmetres entre les onze del matí i la una del migdia

Turistes passejant per la capitalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’afluència de vehicles a causa de l'arribada de visitants està generant retencions de trànsit importants al país durant la jornada d'avui com al llarg d'aquests dies anteriors. Aquest vespre les cues es mantenien a la General 1 per la frontera del riu Runer.

Durant la tarda, la baixada de pistes ha generat trànsit dens a la General 2 d'entrada a Canillo i Encamp en sentit sud, i a la General 4 d'entrada a la Massana en sentit sud. A més, també s'han format cues de sortida a la frontera hispanoandorrana.

A la una del migdia el departament de Mobilitat informava de trànsit dens a la General 1 a l'Avinguda Tarragona en sentit nord, a la General 2 d'entrada a Canillo en sentit sud i a la RN22 d'entrada al Principat per la frontera francoandorrana que s'ha registrat des del matí.Per altra banda, la nacional 145 d'entrada al Principat per la frontera hispanoandorrana i la General 3 d'entrada a la Massana en sentit nord també han registrat cues fins el migdia.

Així mateix, ahir Mobilitat informava de trànsit dens per sortir del país durant tota la tarda fins el vespre, tant a la frontera amb Espanya (CG-1) com amb França (CG-2). La circulació també era densa a l’entrada a Encamp i Canillo en sentit sud de baixada de les pistes d’esquí. La contínua arribada de turistes va provocar al matí cues per accedir al país des de França i Espanya. De fet, al migdia encara se’n registraven a l’RN-22 d’entrada al Principat per la frontera francoandorrana, segons el departament de Mobilitat. El gruix més gran de retencions va tenir lloc ahir al matí, des de les onze i fins passada la una del migdia a l’N-145, la carretera que uneix la Seu d’Urgell amb la frontera hispanoandorrana, on es van formar cues de fins a cinc quilòmetres.

La important afluència de turistes també es reflectia a l’ocupació hotelera. Així, entre els dies 24 i 26 de desembre va ser del 71,55%, segons les dades facilitades per la Unió Hotelera. El director, Jordi Pujol, va recordar que l’any passat durant aquests mateixos tres dies la mitjana va ser del 61,32%. En el conjunt de la setmana passada la mitjana va ser del 67,75%. L’entitat preveu que entre el 27 de desembre i l’1 de gener l’ocupació augmentarà com és habitual en aquestes dates.

Cues a l'avinguda Tarragona

Jornada de cues per l'afluència turística

Cues de vehicles al carrer Ciutat de Sabadell.

tracking