des de números de telèfon estrangers

La policia alerta d'una nova onada d'estafes telefòniques a comerços

Els delinqüents reclamen pagaments urgents per poder fer arribar les mercaderies

La façana de l'edifici de la policia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cos de seguretat alerta d’una nova onada d’estafes telefòniques que tenen com a objectiu els establiments comercials, als quals es reclama un “pagament urgent” per poder fer arribar unes suposades mercaderies al comerç. En un comunicat, la policia informa que recentment ha rebut diverses denúncies per aquest tipus d’estafes, en què s’utilitza gairebé sempre el mateix “modus operandi”.

Els estafadors es fan passar per reconegudes empreses de transport internacional i demanen pagaments urgents o enviaments de diners per tal de poder rebre les mercaderies. La policia alerta que en la majoria de casos qui truca coneix la identitat dels responsables o directors dels establiments, fent més creïble l’enganyifa. Així mateix, el cos de seguretat informa que els subjectes acostumen a trucar des de números de telèfon estrangers i “parlen en llengua castellana amb accent sud-americà”.

En el cas de rebre trucades de números que siguin desconeguts, els membres de la policia recomana fer cas omís del que demanin els estafadors i contactar immediatament amb els responsables de l’establiment comercial per verificar la veracitat de la trucada. A més a més, la policia recomana que es cursi una denúncia escrita en qualsevol de les seves oficines i, en cas de dubte, es pot trucar al telèfon 110 o al 872 000.

tracking