poder adquisitiu

El PS proposa limitar l'augment dels lloguers prorrogats a un 1,25%

La formació demana que el preu dels contractes vigents no s’actualitzi amb l’IPC

Els membres del grup parlamentari socialdemòcrata al Consell.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat dues esmenes al projecte de llei de mesures urgents per a la millora del poder adquisitiu de la ciutadania i en matèria d’arrendaments d’habitatge amb l’objectiu de “frenar l’espiral inflacionista”, segons va informar en un comunicat. En concret, les esmenes busquen, d’una banda, limitar l’increment dels preus dels lloguers i, de l’altra, evitar discriminacions. Per això, des del PS es demana que l’augment dels lloguers que estan prorrogats només es pugui apujar un 1,25% i no un 5% com proposa el Govern. En el cas dels contractes encara vigents, és a dir, els que fa menys de cinc anys que van començar, el PS vol que no es puguin apujar, mentre la proposta de l’executiu és actualitzar-los amb un 2%.

D’altra banda, el PS busca “evitar discriminacions en funció de la durada dels contractes laborals”. Així, es demana que els increments salarials s’apliquin a tot­hom, amb independència de si el seu contracte és per a més o menys d’un any. El text original deixa fora d’aquests increments salarials aquells contractes amb un període de vigència menor a un any, i per tant tots els temporers quedarien exclosos.

PROPOSTES

Lloguers

Els socialdemòcrates volen limitar a l’1,25% l’increment dels lloguers prorrogats i que no s’augmentin els contractes que encara estan vigents.

Augment salarial

El PS demana que l’augment salarial s’apliqui també als contractes amb una vigència menor a un any perquè afecti també els temporers.

tracking