missatge de cap d'any

Espot afirma que “no cal un canvi radical” del model econòmic

El cap de Govern afirma que Andorra és un dels països d’Europa que més han crescut

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

“No cal un canvi radical que comprometi el creixement econòmic i la bona trajectòria del país. El que cal és una feina constant per encarrilar el creixement i per compensar desequilibris i desigualtats.” Així ho va afirmar el cap de Govern, Xavier Espot, en el missatge de cap d’any, en el qual va afegir que “aquesta feina constant també exigeix la capacitat de planificar allò que es pot preveure i de saber reaccionar davant d’allò imprevisible”. Des del seu punt de vista, doncs, “Andorra no necessita un canvi radical de model”. “Tinc una confiança ferma en la capacitat creativa de les persones, de les empreses i de les institucions d’aquest país. L’evolució dels últims anys així ho demostra. I tothom ha de tenir les eines i la llibertat per construir el seu propi projecte vital i professional”, va deixar clar.

En la mateixa línia, el líder demòcrata va posar en valor que tot i trobar-nos en un context molt complicat “l’economia andorrana és una de les que més creix en el conjunt d’Europa”. “Malgrat totes les dificultats, les empreses i els professionals d’aquest país continuen tenint la capacitat de generar riquesa, de crear llocs de treball i d’obrir noves oportunitats”, va afirmar. Amb tot, va indicar que “no ens podem acontentar quedant-nos amb les grans xifres o les grans variables estadístiques”, i per això va assegurar que tant el Govern com el Consell General “estan treballant de valent per compensar els desequilibris del creixement econòmic i per aconseguir que la creació de riquesa i d’oportunitats arribi a totes les persones que fan part d’aquest país” malgrat trobar-se a la recta final de la legislatura.

El màxim responsable del Govern va recordar que en els últims anys s’han viscut dues situacions inèdites: la pandèmia i la guerra a Ucraïna, que ha desencadenat una crisi energètica i inflacionista. “En aquest context difícil Andorra està fent un bon paper”, va afirmar. Així, Espot va destacar la feina feta pel Govern amb qüestions com la pròrroga dels contractes de lloguer, l’increment dels sous per compensar la pèrdua de poder adquisitiu o la gratuïtat del transport públic, així com també en matèria d’urbanisme. Tot plegat amb l’objectiu que “el desenvolupament econòmic es tradueixi també en un veritable progrés social”.

En aquest sentit, el cap de l’executiu considera que l’inici de l’any és un bon moment “per mirar, a la vegada, endarrere i endavant”. En el seu cas, va remarcar, la mirada dels últims 12 mesos és “d’agraïment” per la feina feta per la gent d’Andorra en moments tan complicats com la pandèmia o el context marcat per les conseqüències de la guerra d’Ucraïna. La mirada per a aquest 2023 és de “compromís” i va recalcar que “el Govern continuarà treballant per una Andorra pròspera, oberta i solidària”.

El cap de Govern, Xavier Espot, durant el discurs.

tracking